Cerattepe davasında neler oluyor

Türkiye’nin en büyük çevre davası olan Cerattepe'deki madencilik faaliyetleriyle ilgili karar davası Rize İdare Mahkemesi'nde görülüyor. Karar duruşmasında müdahil avukatlar reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk etti. Salondan çıkan avukatlar "vatan haini değiliz bizim yaptığımız yanlış bir şey yok" açıklaması yaptı.

Abone ol

Rize İdare Mahkemesi'nde görülen Cerattepe Davası'nda, avukatlar ve müdahiller davadan çekildi.

Türkiye'nin en büyük çevre davası olan Cerattepe'de bugün karar günüydü.

Rize İdare Mahkemesi'nde görülen dava öncesi Artvin ve Rize Valiliği geniş güvenlik önlemleri aldı.

Artvin'den Rize'ye doğru yola çıkan yaklaşık 300 kişilik grup, Rize'ye gidene kadar 6 kez durduruldu.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, dernek avukatı Bedrettin Kalın ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da eşlik ettiği konvoyun önü, ilk olarak Artvin köprü mevkiinde polis ekibi tarafından kesildi. Kimlik kontrolü ve araç araması ile bir süre bekletilen grup daha sonra yola devam etti.

Daha sonra konvoy, Artvin'den Rize'ye gidene kadar 5 kez daha durduruldu ve araçlar didik didik arandı.

Adliye önüne ulaşan vatandaşlar da burada yeniden kimlik kontrolü ve aramadan geçirildi. Davaya müdahil olan 751 kişi arasında adı olmayanların geçişlerine izin verilmedi.

Davaya müdahil olan 70 avukattan sadece 20 avukat Rize'ye ulaşabildi ve davayı takip etti.

Karar günü olan duruşmada, Yeşil Artvin Derneği, davanın müdahilleri ve avukatlar, olağanüstü hal şartları nedeniyle mahkeme heyetinin kararını tarafsız olarak veremeyeceğini açıkladı.

Daha sonra davanın avukatları ve müdahiller, reddi hakim talebinde bulunduktan sonra davadan çekildi.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ’nun Kırgizistan imamı Zonguldak’ta yakalandı Gündem Muş'ta içinde askerlerin olduğu araca saldırı: 2 yaralı Gündem İstanbul'da otobüste tekmeli saldırı için bakanlık devreye girdi Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan açıklama Gündem