Tayland'da saldırı

Tayland 24 saatte 9 bombalı saldırı ile sarsıldı. Ülkenin 5 güney kentinde yaşanan saldırılarda en az 4 kişinin öldüğü 35 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Abone ol

Tayland, son 24 saat içerisinde 9 bombalı saldırının hedefi oldu.

Tayland güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre saldırılarda turizm cenneti olarak bilinen Phang Nga ve Phuket'in yanı sıra Trang, Hua Hin, Surat Thani'nında hedef alındığı belirtildi.

Bombalı saldırılarda en az 4 kişinin öldüğü 35 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Tayland polis sözcüsü Piyapan Phingmuang, yaptığı açıklamada saldırıların uluslararası terörle bağlantısının bulunmadığını belirtti. Saldırıların ülkenin güneyindeki ayrılıkçı örgütle bağlantısının araştırıldığı aktarıldı.

Kimsenin bölgesel ya da dini sorununun olmadığını ifade eden Phingmuang, iç sabotaj eylemi olduğunu düşündüklerini ifade etti. Saldırıları kimse üstlenmedi.

Geçen yıl 17 Ağustos'ta Tayland'ın başkent Bangkok'ta düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ soruşturmasında 4 kaymakam açığa alındı Gündem Hakan Şükür ve babası için gözaltı kararı Gündem FETÖ'nün avukatı ve spiker yeğenine baskın! Yakayı ele verdiler Gündem Vatan Partisi Malatya'da teröre karşı imza masaları açtı Gündem