''TSK'dan 199 ihraç''

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2003-2014 yılları arasında 199 askeri personelin Yüksek Askeri Şura kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Bakanlığa verilen soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, ilişiğin kesilme nedeni ve rütbelerle ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Abone ol

2003-2014 yılları arasında 199 askeri personelin Yüksek Askeri Şura kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Açıklama Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakanlığa verilen soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, 2003-2014 yılları arasında 199 personelin YAŞ kararları ile TSK’dan ilişiğinin kesildiğini belirtti.

Bakan Yılmaz açıklamasında ilişik kesme gerekçelerine ve askerlerin rütbelerine ilişkin bilgi vermedi.

Ordudan uzaklaştırılan askeri personelin geçmişe yönelik haklarının iade edilmediği” iddiasını da yanıtlayan Yılmaz, Ordu Yardımlaşma Kurumu üyeliği ile ilgili işlemlerini yapan ve aidatlarını yatıran personele haklarının ödendiğini belirtti.

Yılmaz, ayrıca 2003-2013 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı birimlerde çalışan 411 sivil memurun çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

''Türkiye beklentilerimizi karşılamadı'' Gündem Yine rant yine yıkım Gündem Hrant Dink davasında önemli gelişme Gündem Acı bekleyiş Gündem