Siyasilerden tepki yağdı: İdam geri gelsin!

Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesine siyasetçilerden tepki yağdı. En dikkat çekici tepki Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den geldi. Zeybekçi "bazı suçlar için idam cezasının geri gelmesi gerektiğini" söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ ise "katiller en ağır cezayı alacaklar" dedi.

Abone ol

Mersin Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesine siyasilerden tepki yağdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ twitter'den yaptığı açıklamada "Özgecan'ın ölümünün insanlık dışı bir suç" olduğunu söyledi.

"Özgecan Aslan'ın katilleri hakkındaki soruşturma ve kovuşturmanın her aşaması, Adalet Bakanlığı tarafından yakından takip edilecektir" diyen "Bozdağ "Onu katleden ve insanlıktan çıkan bu katiller hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar" ifadelerini kullandı.

En dikkat çekici tepki ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den geldi. Zeybekçi "İdam cezası geri gelmeli" dedi.

Özgecan'ın ailesine taziye ziyaretine giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise İdam cezasına idam cezasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Özgecan'ın katledilmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan da açıklama geldi.

Parti Meclisi toplantısı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, katilleri İnsanlıktan nasip alamayan kişiler" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Der Spiegel'in haberinin ardından MİT ve Genelkurmay harekete geçti Gündem Bahçeli'den sert yanıt Gündem Özgecan cinayetinde kan donduran itiraflar! Gündem Davutoğlu, Özgecan cinayeti ile ilgili konuştu Gündem