Facia ''geliyorum'' dedi

Soma'da facia "geliyorum" dedi. Kayıtlara göre facianın yaşandığı gün karbonmonoksit miktarı önce alarm verdi. Sonra tepe noktasına ulaştı. Peki alarm verilen saatten, facianın yaşandığı saate kadar bir tedbir alınamaz mıydı?

Abone ol

Soma'daki katliam madeninin log kayıtları ortaya çıktı.

CHP’li Özgür Özel’in ulaştığı belge, facianın yaşandığı gün karbonmonoksit miktarının nasıl bir seyir izlediğini ortaya koydu.

Olay günü saat 14:00'ten itibaren korbonmonoksit miktarı yükseldi. Kayıtlara göre, Karbonmonoksit salımı riskli kabul edilen 50 ppm oranının üstüne çıkıyor, ancak birkaç dakika sonra yeniden bu oranın altına iniyor.

Saat 15.04’te 100 ppm’in üzerine çıkan karbonmonoksit miktarı kazanın yaşandığı dakikada 500 ppm’i buluyor.

Grafik, 15.10’da yaşandığı belirtilen kazadan 6 dakika önce madendeki karbonmonoksit seviyesinin ani biçimde yükseldiğini ortaya koydu.

Karbonmonaksit miktarı saat 14:00'te alarm verdi. Facia 15'10'da yaşandı. İlk alarmla facia arasındaki 1 70 dakikalık zaman diliminde, işçiler hızlıca tahliye edilemez miydi? sorusu gündeme geldi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Karbonmonoksit salımı 50 ppm oranının üstüne çıktığı an tedbir alınması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de Sarıgül operasyonu Gündem O imza kriminalde incelenecek Gündem İŞKUR'dan ''o ilanı kaldırdık'' açıklaması Gündem Korkutan açıklama ''450 maden ocağı daha var'' Gündem