Cefadan sonra sıra Vefa'da

Geri sayım başladı, 1 Haziran'daki yerel seçimlere 4 gün kaldı. Toplam 161 bin 772 seçmen sandık başına gidecek. Sonuçların en çok merak edildiği il ise Yalova. Çünkü belediye başkanlığı bir CHP'ye bir AKP'ye geçmişti. Adaylar çalışmalarını sürdürüyor. CHP'nin Belediye Başkan Adayı Vefa Salman'a halktan büyük destek geldi. Yurttaşlar, "cefayı çektik sıra Vefa'da" dedi.

Abone ol

1 Haziran seçimleri için gözler kritik illerden biri olan Yalova'da. Çünkü seçim sonuçlarına en çok itiraz edilen illerden biriydi.

Yalova'da seçimleri bir CHP bir AKP aldı. En son CHP'nin 6 oy farkla kazandığı seçimlerde AKP, zihinsel engelliler oy kullandı itirazı üzerine YSK seçimleri iptal etti. Ancak dikkatlerden kaçmayan bir nokta var. AKP zihinsel engellileri sandık sorumlusu yapıp oy kullandırmıştı. Kentte yerel seçim heyacanı kaldığı yerden devam ediyor.

Başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. CHP'nin adayı Vefa Salman, AKP'nin adayı Yakup Koçal. MHP ise seçim hüsranından sonra aday değişikliğine gitti. Yeni başkan adayı Adnan Kırtay oldu. Yalovalıların, Salman'a desteği büyük.

75 bin 803 seçmenin oy kullanacağı kentte, yurttaşlar çoktan tercihini yaptı.

Kentteki sorunlar yurttaşı canından bezdirdi. Öyleki başka partililerde Salman'a oy vereceğini açıkladı.

İşçi Partisi ve Hepar adayları da Vefa Salman lehine adaylıktan çekildi.

ulusalkanal.com.tr

TÜSAK yasası tuzaktır! Gündem MİT TIR'ı davasına yasak! Gündem AKP'nin eli PKK'ya mahkum! Gündem 5 doktor tutuklandı Gündem