HSYK'dan izin çıktı

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Zekeriya Öz ile gözaltı kararı veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında soruşturma izni verildi. Soruşturma, HSYK 2'nci Dairesi tarafından yürütülecek.

Abone ol

17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Zekeriya Öz ve 25 Aralık operasyonunda gözaltı kararı veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında soruşturma kararı verildi.

Kara, Öz, Akkaş ve Karaçöl hakkındaki incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi konusunda karar vermek HSYK 3'üncü Dairesi bir araya geldi.

7 kişilik daire üyelerinden üçü soruşturma izni verilmemesini istedi. 17 Aralık sonrası adli kolluk yönetmeliği değişikliğine imza atan HSYK 3'üncü Dairesi Başkanı Ahmet Hamsici, üyeler Ömer Köroğlu, Ahmet Karayiğit, Zeynep Kavlak ise soruşturma açılması yönünde görüş bildirdi.

Oy çokluğula 4 isim hakkında soruşturma başlatıldı.

T24'ün haberine göre soruşturma HSYK 2'nci Dairesi tarafından yürütülecek. Dört isme savunma yapmaları için HSYK’dan yazı gönderilecek. Savunmalar alındıktan sonra tanıklar dinlenecek ve soruşturma tamamlanacak.

Öte yandan, daha önce Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten savcılar hakkında "görevi kötüye kullanmak" ve "evrakta sahtecilik" suçlamasıyla rapor hazırlayan HSYK Müfettişi Vedat Ali Tektaş'ın adı yeniden gündeme geldi. Savcılarla ilgili inceleme yapan Tektaş hakkında da, savcı Öz’ün mal varlığını yetkileri dışında araştığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu'nun acı günü Gündem Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması Gündem Elveda Albay'ım... Gündem 17 Aralık'ta yeni gelişme! Gündem