Önemli gelişme! Toplantı ve gösteri yönetmeliğinde değişiklik

İç Güvenlik Paketi ile yapılan yasal düzenlemeler Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri yönetmeliğine aktarıldı. Buna göre mülki amirlere yakın veya uzak tehdit halinde eylemleri yasaklama yetkisi verildi. İşte yeni düzenleme ile yapılan değişiklikler.

Abone ol

‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun uygulanmasına dair yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı.

İç Güvenlik Paketi ile yapılan düzenlemeler 'Toplantı ve Gösteri Yürüşleri' yönetmeliğine de aktarıldı. Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle mülki amirlere toplantı ve gösteri 'yürüyüşlerini erteleme ve yasaklama' yetkisi verildi. Mülki amirlerin eylemleri yasaklaması için "suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike olması" şartı getirildi.

Yeni yönetmeliğe göre toplantı ve gösteri yürüşü yapılabilecek alanlar her yıl ocak ayında valilikler tarafında belirlenecek. Valiler karar aşamasında TBMM’de grubu bulunan siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları ve en çok üyeye sahip üç sendika ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının görüşlerini alacak.

Yüzlerini kapatan şahıslarlarla eylem alanlarına patlayıcı madde sokmak isteyenlere izin verilmeyecek. Bu tür durumlarla karşılaşılması halinde güvenlik birimleri haberdar edilecek.

Eylem ve gösteriler güvenlik güçleri tarafından sesli ve görüntülü kayıt altına alacak. Bu kayıtlar gerektiğinde delil olarak kullanılabilecek. Eylemlerde suç işleyen kişiler hakkında uyarı olmaksızın gözaltına alınabilecek. Yönetmelikte güvenlik güçlerinin zor kullanma yetkisi de tanımlandı. Buna göre dağılma uyarısına uyulmadığı takdirde basınçlı ve boyalı su veya zor kullanma’ araçlarını kullanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Terör örgütü PKK'nın Doğu Anadolu'da kanton kurma planı ortaya çıktı Gündem Genelkurmay’dan ’terör olayları’ açıklaması Gündem Şırnak alev alev yanıyor... Gündem Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi olayında yeni gelişme Gündem