İzmit'te atıklar akıllı sistemle toplanıyor

İzmit Merkez Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında atık toplama yöntemini akılla hale getirdi. Nereye Atayım saha bilgi yönetim sistemi sayesinde atık toplama verimliliği artacak, maliyetler azalacak.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019'da Sıfır Atık yönetmeliğini yayınlamasının ardından resmi ve özel kuruluşlar atık toplama yöntemlerini daha sistemli hale getirmeye başladı.

Çevko Vakfı, atık toplama yönetimine Nereye Atayım Saha Bilgi Yönetim Sistemi ile bütünsel çözüm getirdi. İzmit merkez belediyesi de sisteme dahil olarak atık toplama işini akıllı hale getirdi.

Çevre Koruma Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, İzmit Merkez Belediyesinin yenilikçi bir çözüme adım atarak öncülük ettiğini belirtti.

Çevrimiçi yapılan basın toplantısında konuşan İzmit Merkez Belediye Başkanı Ünal Özmural vatandaşların artık yeni sistemle nereye atayım sorusunun ortadan kalktığını dile getirdi.

İzmitliler Aralık ayından itibaren evsel atıklarını nereye atacaklarını geliştirilen mobil uygulama ile öğrenebilecekler.

ulusal.com.tr

Uludağ'da -10 derecede kamp Yurt Karadeniz'de hamsi bereketi Yurt Öncüler Vatan Partisi’nde birleşiyor Yurt Doğalgazdan sobaya geçiş başladı Yurt