İzmir'de FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 56 ilde 119’u muvazzaf 167 asker hakkında geçen hafta yapılan FETÖ operasyonun bilançosu ortaya çıktı. Gözaltına alınan 150 astsubaydan 56'sı itirafçı oldu. 81 astsubay tutuklandı. Şüphelilerin 13’ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki kripto FETÖ örgütlenmesine yönelik soruşturmasında yapılan 6. operasyonda 56 asker itirafçı oldu.

Cumhuriyet Savcılığı, İzmir merkezli 56 ilde ankesörlü telefon ile mahrem imamlarla irtibatı saptanan 119’u muvazzaf 167 asker için 16 Haziran’da operasyon talimatı verdi. Gözaltına alınan 150 şüphelinin işlemleri tamamlandı. 81 astsubay tutuklandı, 13 astsubay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 56 astsubay ise etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 4 şüphelinin hakkında daha önce aynı suçtan soruşturma bulunduğu için gözaltı kararı iptal edildi. 13 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Türk Ordusu içindeki kripto Fethullah yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 19 Kasım, 20 Aralık, 14 Ocak, 18 Şubat, 9 Haziran ve 16 Haziran’da 6 ayrı operasyon düzenlendi. 6 büyük operasyonda 843 kişi gözaltına alındı, 438 kişi tutuklandı. 145 şüpheli de etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı oldu. Soruşturmalarda yakalama kararı verilen ancak gözaltına alınamayan 81 şüpheliyi arama çalışmaları da devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütüyor.

ulusal.com.tr

Tekneler Ruslara bel bağladı Yurt İstanbul'da sağanak Yurt Tekirdağ'da adaçayı hasadı başladı Yurt Aziziye'de 1013 konut teslim edilecek Yurt