AP'den onay

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi; Ukrayna, Gürcistan ve Kosova vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesine onay verdi. Vize serbestisinin yıl sonuna doğru hayata geçmesi bekleniyor.

Abone ol

Avrupa'ya giden mültecilerin geri kabulu karşılığında Türk vatandaşlarına vize muafiyeti anlaşması yapılan ancak daha sonra "Terör yasasını değiştir" şartını öne süren Avrupa Birliği, 3 ülkeyle daha vizeleri kaldırmaya hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi; Ukrayna, Gürcistan ve Kosova vatandaşlarına vize muafiyetine onay verdi.

Strazburg’daki toplantıda, üç ülkenin gerekli şartları yerine getirdiklerini ve kısa sürede AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilen ülkeler listesine eklenmeleri yönünde görüş bildirdi.

Söz konusu ülkelerin Birliğin stratejik hedeflerini güçlendirileceği savunulan komitedeki oylamaya 51 milletvekili katıldı. Ukrayna'ya vize muafiyeti için 42, Gürcistan vatandaşlarının AB’ye vizesiz seyahati için 43, Kosova ile vizlerin kaldırılması için de 38 milletvekili evet oyu kullandı.

Dış İlişkiler Komitesinin raporu Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler Komitesine gönderilecek ve eylül ayında burada ele alınıp değerlendirilecek. Ukrayna, Gürcistan ve Kosova’ya vize serbestisi kararının yıl sonuna kadar hayata geçmesi bekleniyor.

ulsualkanal.com.tr

İtalya Ordusu Akdeniz'de bir yıl önce batan göçmen teknesine ulaştı Dünya ABD'de polise şok saldırı! Dünya Zaharova: İlişkilerin en hızlı şekilde düzelmesi için herşeyi yaptık Dünya ABD'nin gizli görüşmesi ortaya çıktı Dünya