Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Bu savcılara bir davettir

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında Nijerya'da ve diğer Müslüman ülkelerde yaşanan terör olaylarına değindi. Erdoğan ayrıca, Demirtaş'ın çağrısına ilişkin savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

G-8, Afrika Birliği gibi önemli kuruluşlarda bulunan Nijerya önemli bir aktördür. Nijerya aynı zamanda BM'nin barış gücü misyonlarına en fazla katkı sağlayan 10 ülkeden biridir.

Nijerya'yı stratejik ortak olarak kabul ettiğimiz bir ülke olduğunu açıklamak isterim. Bugün değerli kardeşim Buhari ile iki görüşmeler ve heyetlerarası görüşmeleri gerçekleştirdik.

Nijerya ile geleceğe yönelik atacağımız adımların siyasi, askeri, ekonomik, ticari ve kültürel yanı vardır. Kültürel alanda neler yapılabileceği üzerine ortak çaba göstermeliyiz.

Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak Nijerya'da yaşanan eylemler bizim de yüreğimizi dağlıyor. 31 Ocak ve 9 Şubat'taki insanlık dışı eylemler hususuyla başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Bu eylemler terörün kanlı yüzünün dünyanın her yerinde aynı olduğunun delilidir.

"ÖLDÜREN ALLAHU EKBER, ÖLEN ALLAHU EKBER DİYOR"

Bizi üzen bir şey bir Müslüman olarak özellikle var. Irak, Suriye, Nijerya, Yemen buralarda öldüren Allahu Ekber diyor, ölen Allahu Ekber diyor. Çünkü terörün dini, milleti yoktur. Terör örgütleri arasında asla ayrım yapılmasını tasvip etmiyoruz. Terörün bir dinle, inanç grubuyla irtibatlandırılması ancak teröristlerin ekmeğine yağ sürecektir.

Ben Nijeryalı iş adamlarını da Türkiye'de yatırım yapmaya davet ediyorum. Her türlü desteği vermeye hazırız.

DEMİRTAŞ'IN SUR ÇAĞRISI

Terör örgütüne çağrı yapmak parlamentodaki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur. Zaten Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimin teröre davet kokan çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Bu savcılara bir davettir. Savcıların da bu görevi yerine getirmesi gerekiyor. Ülkemin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bunlar operasyonların ardından rahatsız olmaya başlamışlardır.

Davutoğlu ilk kez açıkladı: Konu iki gazetecinin görüş beyan etmesi değildir Gündem Genelkurmay'dan şehit ailelerine davet Gündem Vahşeti itiraf etti: Zevk için öldürdüm Gündem 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, Diyarbakır'da Gündem