Kurbanlık et için öneriler
Her yıl Kurban Bayramı'nda hatalı hayvan kesimleri ve etin yanlış işlenmesi nedeniyle et kaybı meydana geliyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Başkanı Fehmi Taşyurt, bu israfın yaşanmaması için kurbanlık kesimlerinin profesyonel kasaplarca yapılmasını önerdi. Etin korunması konusunda da uyarılarda bulundu.
Kurbanlık pazarlığında bir gelenek olan tokalaşma bu yıl yapılmayacak. Ancak her yıl hatalı hayvan kesimleri ve etin yanlış işlenmesi nedeniyle meydana gelen et kaybı bu yıl da yaşanacağa benziyor. O nedenle işin uzmanları uyarıyor.
Ülkemizde her yıl kurbanlık kesimleri sırasında yüzlerce acemi kasap yaralanıyor. Hayvanlar, kaçak kesim yapan kasaplardan kaçıyor. Ortalık bir anda karışıyor. Bu yıl Kurban Bayramı salgının gölgesinde kutlanacak. Pazarlarda da kontrollü sosyal hayatın gereği yapılacak.
Her yıl Kurban Bayramı'nda 850 bin büyükbaş, 2,5 milyon civarında da küçükbaş hayvan kesimi yapılıyor. Bu sayede 200 bin ton kadar kırmızı et üretimi sağlanıyor.
Kesim işleminden hemen sonra parçalar haline getirilen etleri naylon kova ve poşetlere koyuyor, eve götürüp hemen buzdolabına kaldırıyorsanız, dikkat. Bu yöntem yine büyük bir israfa neden oluyor.
İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Başkanı Fehmi Taşyurt, etin işlenmesi konusunda da kasapların daha faydalı olacağını söyledi.
ulusal.com.tr