Biden, Türkiye'ye geliyor

Cuhurbaşkanı Erdoğan ile özür polemiğiyle gündeme gelen Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Türkiye'ye geliyor. Biden, akşam saatlerinde Dolmabahçe'de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek.

Abone ol

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'ye geliyor.

"Erdoğan'dan özür falan dilemedim" sözleriyle gündeme gelen Biden, İstanbul'da ilk olarak Başbakan Davutoğlu ile görüşecek. Biden uçaktan iner inmez, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçecek. Görüşme akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Bir süre baş başa görüşecek olan Davutoğlu ile Biden, Suriye ve Irak’taki gelişmeler ile IŞİD’le mücadele konularını masaya yatıracak. Davutoğlu, Irak temasları hakkında da Amerika'ya bilgi aktaracak.

Biden yarın ise ilk olarak Atlantik Konseyi'nin İstanbul'da düzenlediği Enerji Zirvesi'ne katılacak, kapanış konuşmasını yapacak. Amerika Başkan Yardımcısı daha sonra Beylerbeyi Sarayı'nda özür krizi yaşadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşacak. Biden, Fener Rum Patriği Bartholomeos’u da ziyaret edecek.

Biden İstanbul ziyaretinde çeşitli sivil topplum örgütleri ile de bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr

Bakandan "Nöbet" savunması Gündem '30 yıl sürecek karakış kapıda' Gündem İlber hocadan 'Amerikan'ın keşfi' yorumu Gündem İşte CIA’nın kullandığı Türk gazeteciler Gündem