İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'nin üzerinde birileri gölge oyunu oynamak istemektedir

İçişleri Bakanı Soylu, Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'nin en güvenli ve sorunsuz bölgesi olduğunu aktararak "Yıllardır böyledir ama bunu bile çekemeyen bir şeyler yapmaya çalışıyor. Türkiye'nin üzerinde birileri gölge oyunu oynamak istemektedir" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Sürmene İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti.

Partililere emeklerinden dolayı teşekkür eden Soylu, siyasette hizmetin önemine işaret ederek, AKP'nin 15 yıldır büyük bir gayreti ortaya koyduğunu bildirdi.

"Yıllarca ekonomik operasyonlarla bizleri uğraştırdılar"

Bakan Soylu, Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'nin en güvenli ve sorunsuz bölgesi olduğunu aktararak, "Yıllardır böyledir ama bunu bile çekemeyen bir üst akıl, bir şeyler yapmaya çalışıyor." dedi.

Soylu, Karadeniz'de sığınmacı kaçakçılığı diye bir meselenin hiçbir zaman olmadığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yoktur ama 13 Ağustos'tan itibaren birden bire kaçakçılık hadisesi meydana gelmeye başladı. Bir aydır. 834 kişiyi Sahil Güvenliğimiz, 237 kişiyi de jandarmamız yakaladı. Toplam bin 71 kişi. Bir ay içerisinde, herhangi bir kaçakçılık olmayan Karadeniz için ifade etmek istiyorum ki bu önemli bir rakamdır. Bin 71 kişi. Tıpkı onun gibi hiç olmayan işler... Eren Bülbül evladımızın şehadeti, ondan önce 3 polisimizin şehit olmasıyla neticelendirilen yine Maçka ilçemizdeki saldırı. Peki sebep nedir? Sebebi şu, Türkiye'nin üzerinde birileri gölge oyunu oynamak istemektedir. Türkiye'den kötü bir fotoğraf, her yerini sorunlu göstermek istemektedirler."

"Türkiye bugün çok ciddi bir mücadelenin içerisindedir"

Oysa Türkiye'nin bugün çok ciddi bir mücadele içerisinde olduğuna vurgu yapan Soylu, bir yandan PKK, bir yandan PYD, bir yandan FETÖ, sınırlar dışında DEAŞ ile çok ciddi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade etti.

Bakan Soylu, öte taraftan 4,5 milyon Suriyelinin göçünü yönetmeye çalıştıklarını belirterek, "Bir yandan üzerimizden geçirmeye çalıştıkları uyuşturucunun önünü kesmeye çalışıyoruz. Diğer yandan 2019 itibarıyla kendimizi yeni bir geleceğe hazırlıyoruz ve hepsini yaparken de ekonomimiz ilk çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüyor. İşsizlik azalıyor, ihracatımız 150 milyar doların üzerine yeniden çıktı." diye konuştu.

Bütün bunların kolay işler olmadığına değinen Soylu, şunları aktardı:

"Bu başarıdan rahatsız olanlar var. Onlar bizim nereden güç aldığımızı biliyorlar. Bu milletin güçlü olduğunda neler yapabileceğini çok iyi biliyorlar. Osmanlı'yı Osmanlı yapan kılıç değil, iman olduğunu, bu birlik olduğunu, beraberlik olduğunu biliyorlar. O yüzden bir yandan terörle mücadelemize, bir taraftan kardeşliğimize, bir yandan da kültürümüze saldırıyorlar ve Recep Tayyip Erdoğan'ı, kıymetli Cumhurbaşkanımızı ve AKP'yi kabul edemiyorlar. Hazmedemiyorlar ve sürekli ona saldırmaya çalışıyorlar."

"Etrafımızda başka bir hali oluşturmaya çalışıyorlar"

Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Tanklarıyla, toplarıyla, tüfekleriyle, helikopterleriyle beraber, bu milletin vergileriyle elde ettiklerini, bu millete bir ihanet anlayışı olarak ortaya koymaya çalıştılar. Bu millet çıplak elleriyle beraber darbeye 'Dur' dedi, sadece darbeye 'Dur' demedi, bu memleketin üzerinde yıllardır oynanan oyuna, Amerika'dan batıya kadar her noktada oynanan oyuna, 'Anadolu'dan elinizi çekin, elinizi kırarız.' dedi.

Mesaj çok net ve açıktır. Etrafımızda başka bir hali oluşturmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz'u başaramadılar, Türkiye'yi istila edemediler, ekonomik olarak zayıflatamadılar, istikametini değiştiremediler, büyümesini de engelleyemediler."

Türkiye'nin, enerjiden turizme kadar her alanda yüksek derecede büyümesinin devam ettiğine dikkati çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası doğrudan yatırım geliyor. Bu sefer başka bir oyunu, başka bir tezgahı senaryoya koymaya çalıştılar. Hemen Irak'ın kuzeyinde, 'Acaba burada bir referandum yapıp Türkiye'nin huzurunu bozabilir miyiz? Bölgenin huzurunu bozabilir miyiz? Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Arap'a düşürebilir miyiz? Burada bir karmaşıklığı ortaya getirebilir miyiz?' diye bir anlayışı ortaya koymaya çalıştılar. Bunu sağlayanlara bu akılları verenlere, sonra da kenara çekilip, 'Şöyle mi yapsak, böyle mi yapsak?' diye birtakım senaryoların içerisinde olanlara da Sürmene'den sesleniyorum: E akılsızlar bugüne kadar yaptığınız hiçbir şey Türkiye'yi zayıflatmadı."

Yapılanlar karşısında Türkiye'nin kişi başına gelir seviyesinin sürekli arttığını, yol, üniversite ve şehir hastaneleri gibi yatırımların devam ettiğini belirten Soylu, "Kendi insanını geleceğe taşıyan güçlü bir yapımız, güçlü bir ekonomimiz var. Bugün 11 bin doları aşan kişi başına gelir seviyemiz var. Ne yapsanız da ne etseniz de hangi tezgahı ortaya koysanız da bu coğrafyada Türkiye'nin hakimiyetini engelleyemeyeceksiniz. Bütün bunları hep birlikte gerçekleştirecek bir anlayışı ortaya koymak durumundayız." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019'un çok önemli olduğunu anlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Karşımızda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını görüyorsunuz. Terör örgütüymüş, şuymuş, buymuş, hiçbir şeyin hesabını yapmıyorlar. Hep beraber bir araya geliyorlar, birilerini savunuyorlar ve birbirleriyle '2019'da acaba bu AK Parti iktidarını nasıl iktidardan uzaklaştırabiliriz?' diye bunun hesabını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Onun için bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan çok daha önemli çalışmaları bu iki yıl içerisinde gerçekleştirmeliyiz. Kucaklarımızı açmalıyız, 4,5 milyon yeni genç seçmen gelecek, onlara yeni Türkiye'nin heyecanını, idealini, anlayışını anlatmalıyız. Neler yapmak istediğimizi, Türkiye'nin hangi zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve engelleri nasıl aştığını, etrafımızdaki coğrafyanın ve mazlumların bu ülkeden neler beklediğini hep birlikte anlatmalıyız.

"Allah insanı şaşırtmaya görsün"

Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada da iki hafta kadar önce terörle mücadelelerine ilişkin hiç yakışmayacak bir iftiranın ortaya konulduğunu kaydederek, "Yerli malı insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarının imha ettiği teröristleri sivil ilan ettiler. Piknik yapıyorlardı, sanki orası Hıdırnebi Yaylası, sanki orası Sultanmurat, sanki orası Uzungöl. Daha önceden defalarca operasyon yaptığımız, onlarca teröristleri, yüzlerce silah ele geçirdiğimiz bölgeyi adam 'piknik mekanı' diye tabir ediyor. Tabii sonradan biz bunun iftira olduğunu, o adamların terörist olduğunu kod adlarıyla beraber ortaya koyunca, bu sefer baktılar ki oradan gol yiyorlar, şimdi yaklaşık 10 gündür de bir cenazeye sarıldılar." ifadesini kullandı.

Bunların her birini gördüklerini ve yaşadıklarını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"15 yıldır milletimizin hizmetinde olan bu kadro her türlü engellemelere rağmen, her türlü ayak oyunlarına rağmen, her türlü darbeye rağmen, her türlü iftiraya rağmen liderine yönelmiş haksız saldırılara rağmen bu kadro bir gün dahi geri adım atmadı. Ülkemizin gelişmesi için, ülkemizin zenginleşmesi için, ülkemizin yarınlara gitmesi için, çelimsiz bir Türkiye değil, zayıf bir Türkiye değil, söylediklerinde süklüm büklüm olan bir Türkiye değil, güçlü, kudretli, ne yapacağını bilen bir Türkiye için, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için, 2053'de bütün dünyaya, 2071'de bütün dünyaya Türkiye'nin gücünü gösterebilmek için bu kadro bir gün daha geri adım atmadı."

Soylu, çok çalıştıklarını vurgulayarak, bu kongrelerin önemli olduğunu, o nedenle de bir tanesini bile kaçırmamaya çalıştıklarını söyledi.

"Bilesiniz ki sözümüz dünyaya hüküm olacak"

AKP kadrolarına da teşekkür eden Soylu, şunları kaydetti:

"Biz bir bütünün parçasıyız, biz mücadelenin bir parçasıyız, Akçaabatlılar. Bu arkadaşlarımız sadece ilçe başkanlığı yapmıyorlar, burada ortaya koydukları iradeyle Türkiye'yi bir makasa almaya çalışan, medeniyetimize haddini bildirmeye çalışanlara karşı bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Biz burada sadece bugün bir kongre yapmıyoruz. Türkiye'yi bir makasın içerisine mahkum etmeye çalışanlara karşı sadece kendi topraklarımıza, medeniyetimize, zenginliğimize sahip çıkmıyoruz. Biz büyük bir milletiz, asil bir milletiz, zenginliğimizle sadece kendimize bakmıyoruz, dünyada ne kadar mazlum var, bu kongreden onlara güç veriyoruz, kuvvet veriyoruz ve kudret veriyoruz. Tarih bizim önümüze büyük bir fırsat koymuştur, Türkiye'mizin önüne. 21. asrın başında başlayan bu yolculukla bu fırsatı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Onun için bu kongredeyiz."

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY operasyonu: 19 gözaltı Gündem Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, referandumun sorumlusunu buldu Gündem Şehit Sözleşmeli Piyade Er Fidan son yolculuğuna uğurlandı Gündem Başbakan Binali Yıldırım: Kuzey Irak'taki referandum yok hükmündedir Gündem