Meclis'teki kadın sayısı düştü

7 Haziran seçimlerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadın vekil rekoru kırılmış, 97 kadın vekil Meclise girmişti. Ancak kadınların bu zaferi kısa sürdü. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girebilen kadın milletvekili sayısı 82'ye düştü

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, 97 kadın vekil girmeyi başarırken 1 Kasım seçimlerinde bu rakam 82'de kaldı.

1 Kasım'da AKP'den Meclis'e 33 kadın vekil girerken, CHP'de bu sayı 22 oldu. HDP'den 24 MHP'den de 3 kadın vekil mecliste yer aldı.

Bu sonuçlara göre, 1 Kasım seçimlerinde kadınlar, 550 sandalyeli TBMM'de yaklaşık yüzde 15 oranında temsil edilecekler.

AKP’nin kadın vekilleri arasında türban ile meclise girmeye çalıştığı için milletvekili olamayan Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı ile türban yasağını AİHM’ye taşıyan Leyla Şahin gibi isimler yeralmakta.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan da miletvekili seçilenlerden.

Ermeni asıllı Selina Doğan da CHP'den milletvekili oldu. Doğan, Türkiye'yi Ermeni soykırımı yapmakla suçlayanlar arasında.

7 Haziran seçimlerinde ise AKP'den 41, HDP'den 31, CHP'den 22, MHP'den 4 kadın vekil meclise girmişti.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da resmi olmayan sonuçlar belli oldu Gündem Bülent Arınç: İhtimal vermemiştim Gündem Meclis'in geçici başkanı Deniz Baykal olacak Gündem Başbakan Davutoğlu, AKP MYK’yı toplayacak Gündem