Katar'dan ilginç Suriye çıkışı: Askeri müdahale gerekiyorsa yaparız

Suriye'deki gelişmelerle ilgili Katar'dan ilginç bir çıkış geldi. Katar Dışişleri Bakanı Halid El Atiyye, Türkiye ve Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'ye askeri müdahalede bulunabileceklerini söyledi. Suriye'den bu çıkışa, "Tepkimiz yıkıcı olur" yanıtı geldi.

Abone ol

Rusya'nın müdahalesinin ardından dengelerin değiştiği Suriye için Katar'dan ilginç bir çıkış geldi.

Suriye'deki son durumla ilgili konuşan Katar Dışişleri Bakanı Halid El Atiyye, Türkiye ve Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'ye askeri müdahalede bulunabileceklerini belirtti.

CNN'e konuşan Atiyye, "Suriye'yi bölünmekten korumak için Suudi ve Türk kardeşlerimizle birlikte elimizden geleni yaparız. Suriye halkını rejimin gaddarlığından korumak için askeri bir müdahale gerekiyorsa, bunu yaparız" dedi.

Halid El Atiyye, "Herhangi bir meydan okumadan korkmuyoruz. Bu yüzden güçlü bir pozisyonda diyalog çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu çıkışa Suriye'den sert yanıt geldi.

Lübnan merkezli El Mayadin televizyonun haberine göre; Katar'a Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad yanıt verdi.

Miktad, "Eğer Katar bize tehdidini askeri müdahale boyutuna taşırsa, bunu doğrudan saldırı olarak değerlendiririz. Tepkimiz çok sert yıkıcı olur." dedi.

ulusalkanal.com.tr

İsveç okulunda saldırıda 3 kişi öldü Dünya Putin-Esad görüşmesi soruldu Dünya Rusya'dan önemli açıklama Dünya Putin’i destekleyenlerin oranı yüzde 90'a ulaştı Dünya