Ankara'da mahalleli zorla sokağa atılıyor!

Önce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından restore edileceği açıkladı, ardından Bakanlar Kurulu tarafından "Riskli Alan" ilan edildi. Şimdi ise koskoca mahallenin TÜRGEV'e peşkeş çekildiği ileri sürülüyor. Cumhuriyetin ilk toplu konut projelerinden, Ankara’nın merkezinde yer alan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nden bahsediyoruz. Saraçoğlu'nda zorla tahliye süreci başladı. Çocuğu TEOG sınavına girecek olan Pınar Kuşçu’nun kapısına kilit vuruldu bile. Polis Kuşçu ailesini eşyalarıyla birlikte zorla kapı dışarı etti.

Abone ol

Ankara’nın merkezinde yer alan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nde yurttaşlar evlerinden zorla sokağa atılıyor.

Saraçoğlu Mahallesi’ni kente kazandırma projeleri ve proje yarışma süreci sakinleri zor durumda bırakıyor.

Kaderinin belirlenmesi için yaklaşık 4 ay önce ulusal proje fikir yarışması başlatılan Saraçoğlu mahallesinde tahliyeler başladı.

Tahliyelerin mağdurlarından biri de Dip Sokak’ta oturan Pınar Kuşçu. Evine gelen Defterdarlık, Kaymakamlık görevlileri ve polisler, çocuğu TEOG sınavına girecek olan Kuşçu’yu dinlemeden eşyalarını boş olan alt kata taşıdı.

Görevlilere direnen Kuşçu, polislerden “Seni de götürürüz” yanıtını alınca eşyalarının taşınmasına göz yummak zorunda kaldı. Kuşçu, belge göstermeyen görevlilere dava açacağını söyledi.

Saraçoğlu Mahallesini Yaşatma Derneği’nin mahallede zorla tahliye yapıldığını söylemesi üzerine mahalleye gelen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yargı süreci devam ederken tahliyenin yapılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyetin ilk toplu konut projelerinden Ankara’nın merkezinde yer alan tarihi Saraçoğlu Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından restore edilerek şehre kazandırılacağı söylenmiş ve bakanlık tarafından bir proje yarışması düzenlenmişti.

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilerek tahliye kararı alınan mahalle için bazı mahalle sakinleri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartarak tahliyeleri ertelemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜRGEV’e verildiği ileri sürülen mahalle için emlakçılar, 102 dönümlük bu mahalleye en az 750 milyon dolar değer biçiyor.

ulusalkanal.com.tr

Vatandaşın korkulu rüyası oldu! Gündem Yönetmen Serkan Koç'tan sansürlenen 'Ermeni Belgeleriyle 1915' belgeseli açıklaması Gündem Sevgili Kürt kardeşim Gündem Avukat Gülseren Aytaş: Ermenistan 1921 Kars Antlaşması ile iddia ve taleplerinden resmi olarak vazgeçti Gündem