Soma'dan acı itiraflar

Soma Davası'nda ifade veren mühendisin söyledikleri maden de yaşanan ihmali tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Havalandırma Mühendisi Fuat Ünal Aydın, "Ocak, 10 km uzunluğunda bir hava koridorundan oluşuyor. Madende başka havalandırma mühendisi yok. Ben de tek başıma yetemedim" dedi. Aydın, Havalandırma Defteri'nde de oynama yapıldığını söyledi.

Abone ol

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın andından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıkların ifadeleri sürüyor.

Soma davasında dinlenen Havalandırma Mühendisi Fuat Ünal Aydın’dan acı bir itiraf geldi.

Aydın, "Ocak 10 km. uzunluğunda bir hava koridordan ibaret. Buranın bütün havalandırmasından ben sorumluyum. Madene kişi başı bir metreküp hava verilmesi gerekirken, 50 kişinin çalıştığı bölümlere ortalama 180 metreküp hava veriyorduk. Havayı madende bir tek ben ölçüyordum. Madende başka havalandırma mühendisi yoktu. Gündüz vardiyasında çalışıyordum. Diğer vardiyalarda yetkili mühendis yoktu" dedi.

Aydın, ayrıca maskelerin 5 yılda bir kontrol edildiğini, tek dinamit patlayıcı olduğunu havalandırma defterinde oynama yapıldığını da ortaya çıkardı.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, tutuksuz sanıklardan dinamit patlamadan sorumlu mühendis Serkan Kocaman’ı dinledi.

Kocaman’ında ifadesi ihmallerin olduğunu gösterdi. Kocaman, "Görev alanımda bir mühendis vardı. Yetişmem mümkün değildi. Diğer arkadaşlardan yardım alırdım" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türbanın mimarını milletçe alkışlıyoruz! Gündem Talat Paşa'nın katilinin oğlu: Benim babam hem yalancı hem katildi Gündem Disiplin süreci başlatıldı Gündem Kapalıçarşı esnafı ayakta Gündem