Sıcak hava yurt genelinde etkili oldu

Sıcak hava yurt genelinde etkili oldu. Doğu Akdeniz'de termometreler rekor kırıldı. Sıcaklık artışının Türkiye genelinde cumartesi gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Abone ol

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da termometreler 50 dereceyi gösterdi. Eylül ayının son 26 yıllık rekoru kırıldı.

Adana'da sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakimdi. Dışarı çıkan vatandaşlar ise sıcaktan etkilenmemek için gölge yerlerde durmayı tercih etti.

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de sıcak hava ve nem nedeniyle park ve bahçelerde boş kaldı.

Kentte hava sıcaklığı 40, hissedilen sıcaklık da 42 dereceyi buldu.

Hava sıcaklığının 43 buçuk dereceye kadar çıktığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde ise sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaç gölgesinde dinlenmeyi tercih etti.

Bu görüntüler de Osmaniye'den...Sıcak havadan bunalan bazı kişiler, serinlemek için Karaçay Deresi'ne girmeyi tercih etti. Nem oranı yüzde 18 olarak ölçüldü.

"Turizmin başkenti" Antalya'da yerli ve yabancı turistlerin serinlemek için adresi plajlar oldu. Termometler 7 derece birden arttı.

Uzmanlar sıcaklığın rekor kırdığı illerde, bu günlerde zorunlu olmadıkça vatandaşların saat 11.00 ile 15.00 arasında güneşe çıkmamalarını öneriyor.

ulusal.com.tr

Hatay’da bir evden 5 kamyon çöp çıktı Yurt Bitlis'te 94 kilo 850 gram esrar ve 237 kök Hint keneviri ele geçirildi Yurt Şanlıurfa'da depoda çıkan yangın söndürüldü Yurt Konya'da bisiklet tramvayı hizmete geçti Yurt