Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'ten ABD'nin yaptırım tehdidine cevap

Amerika'nın Türkiye'ye yönelik tehditlerine, en sert yanıt Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'ten geldi. Hükümetin verdiği tepkinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Perinçek "ABD'ye verilecek en güzel yanıtın İncirlik üssünü ABD'ye kapatmak ve Suriye ile el ele vermek olduğunu söyledi. CHP ve İyi Parti'yi de uyaran Perinçek, "FETÖ ve PKK'dan elinizi çekin, ABD'nin yanında durmayın" dedi.

Abone ol

"Hükümetin tepkisi yetersiz" dedi. ABD'ye verilmesi gereken yanıtları açıkladı. Muhalif partlere de seslendi. CHP ve İyi Parti'ye "Amerika'nın yanında durmayın" çağrısı yaptı.

Ulusal Kanal canlı yayınına telefonla bağlanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Amerika'nın rahip Brunson(Bransın) üzerinden Türkiye'ye savurduğu yaptırım tehdidini değerlendirdi.

Tehdidin nedeninin sadece rahip olmadığına dikkat çekti Perinçek. ABD'nin Türkiye'yi hedef alan diğer eylemlerini hatırlattı.

Hükümetin tepkisinin yetersiz olduğunu vurguladı Vatan Partisi Lideri. "Tayyip Erdoğan'lar Türkiye'yi yönetemiyor ve yönetemez" dedi.

Doğu Perinçek, Amerika'nın tehdidine karşı verilecek en güzel yanıtın da İncirlik'i kapatmak ve Suriye ile el ele vermek olduğunu söyledi.

"Türkiye'de artık Amerika dönemi kapandı" diyen Perinçek, "rahip serbest bırakılsa da Amerika ile ilişkiler düzelmez" ifadelerini kullandı.

CHP ve İyi Parti'ye de seslendi Vatan Partisi Lideri. "FETÖ ve PKK'dan elinizi çekin" dedi. ABD tehditine karşı milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İki partiyi de Amerika'nın yanında durmaması için uyardı.

ulusal.com.tr

Türkiye'den Trump'a peş peşe çok sert tepkiler Gündem Mehmet Bedri Gültekin Aydın'da yeni kitabını imzaladı Gündem 12 PKK'lı öldürüldü Gündem Öncü Gençlik yeni döneme hazırlanıyor Gündem