PYD, sırtını ABD'ye dayadı

Ankara ve Moskova'nın yakınlaşmasına karşı PKK'nın Suriye uzantısı PYD sırtını Amerika'ya yasladı. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programına etki etmeyeceğini öne süren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Washington'un desteğine güveniyoruz. " dedi.

Abone ol

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Ankara Moskova yakınlaşmasına karşı Amerika öncülüğündeki koalisyona güvendiklerini söyledi.

Lübnan'da yayımlanan ve Arap dünyasının prestijli gazetelerinden El-Hayat gazetesine konuşan Müslim, Türkiye- Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesini değerlendirdi. Salih Müslim, ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

Federasyondan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Müslim, Afrin ile Kobani'yi birleştireceklerini öne sürdü. Müslim, "Batı Kürdistan'da 3 ABD üssü var. ABD öncülüğündeki Uluslararası koalisyon ve Washington'un desteğine güveniyoruz." dedi.

Salih Müslim, federasyon için 85 maddeden oluşan bir anayasa taslağı hazırladıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu ile PKK'nın uzantısı PYD arasında çatışma çıktı Gündem Başbakan yatırım teşvik paketini açıkladı Gündem Zaharova: Rus-Türk ilişkilerinin düzeltilmesi iki halkın da yararına Gündem Karadeniz'de PKK sığınakları imha edildi Gündem