Dolmabahçe Sarayı'nda bombalı ve silahlı saldırı!

İstanbul Dolmabahçe Sarayı girişindeki polis noktasına saldırı düzenlendi. Terör örgütü DHKP-C üyeleri önce el bombası attı ardından polis kulübesini taradı. Kurşun geçirmez camlar polislerin hayatını kurtarırken, 2 terörist Gümüşsuyu Yokuşu'nda yakalandı. İnternette yayınlanan görüntülerde saldırıda iki teröristin daha olduğu anlaşıldı

Abone ol

Dolmabahçe Sarayı girişindeki polis koruma noktasına saldırı düzenlendi.

Polis kulubesine önce el bombası atıldı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. El bombası patlamadı, kurşun geçirmez camlar da polislerin hayatını kurtardı.

Olay bölgesindeki polisler saldırıya anında yanıt verirken bölgede saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Kısa süreli çatışmanın ardından kaçmaya başlayan iki saldırgan Gümüşsuyu Yokuşu üzerinde yakalandı.

Saldırganların üzerinden otomatik silah, tabanca ve 3 el bombası ile iki kutu mermi çıktı. Saldırganlar sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Valiliği yakalanan iki teröristin DHKP-C üyesi olduğunu açıkladı. Açıklamada iki teröristin 8 Ağustos 2015'te de AKP İstanbul İl Binası'ndaki saldırıyı da gerçekleştiren kişiler olduğu belirtildi.

Olayın ardından bölgede özel harekat polisleri nöbet tuttu, polis helikopteri destek uçuşları yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan görüntüler ise olayda en az iki saldırgan daha olduğunu ortaya koydu. Bir güvenlik kamerasına takılan görüntülerde 2 kişinin de olay yerinden Kabataş istikametine doğru kaçtığı görüldü.

Kayıtlara göre şahıslardan biri takip edilmediğinden emin olunca elindeki otomatik silahı poşete koyarak yoluna devam ediyor. Diğer şahıs ise elinde bir poşetle sakince ilerliyor.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin

İŞTE ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE BOMBALAR

İŞTE SALDIRAN TERÖRİSTLER

Zekeriya Öz ve Celal Kara için kırmızı bülten Gündem Açılım sürecinin şifrelerini Cemil Bayık çözdü Gündem Espiyonaj halk için mi yapılır? Gündem Tayyip Erdoğan'dan Devlet Bahçeli'ye sert cevap Gündem