CHP seçmeni HDP ittifakından rahatsız

CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 72’si HDP ile ittifaka karşı çıkıyor. İyi Parti'de ise bu oran yüzde 93. Çarpıcı rakamları, A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür açıkladı. Gür, bu sonucun önümüzdeki dönem açısından dikkate alınması gerektiğini bildirdi.

Abone ol

CHP ve İyi Partili seçmenlerin büyük çoğunluğu HDP ile ittifaka karşı.

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür, son günlerde yaşanan HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. Gür, vatandaşlara “CHP ile HDP’nin yakınlaşmasını doğru buluyor musunuz?” sorusu yönelttiklerini belirtti. Buna göre, CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 72’si HDP ile ittifaka karşı.

İyi Parti’de HDP ile ittifaka karşı çıkanların oranı ise yüzde 93. Çıkan sonuçlarla ilgili Adil Gür, “Bu sonuç önümüzdeki dönem açısından dikkate alınması gereken bir durum” yorumunu yaptı.

Adil Gür, CHP’ye oy verenlerin içinde önemli bir kesimin daha önce merkez sağ partilere oy vermiş kişilerden oluştuğunu da aktardı. Bu kesimin milliyetçi, ulusalcı, merkez sağ diye tabir edildiğini belirtti. Gür, “Bu seçmen HDP konusunda duyarlı” dedi.

Üçüncü ittifak tartışmalarına da değindi Adil Gür. Vatan Partisi, İyi Parti, Deva ve Gelecek partilerinin HDP ile ittifaka katılmasını mümkün görmediğini aktardı. Önümüzdeki dönemde İyi Parti, Saadet, Gelecek ve Deva partilerinin üçüncü ittifakı arayabileceklerini ifade etti.

Adil Gür, Ak Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerini iyi analiz etmesi gerektiğini de ekledi. Erken seçim tartışmalarına ilişkin de, “Şu anda erken seçim için koşullar yok” açıklamasını yaptı.

ulusal.com.tr

İstanbul'da bayram hareketliliği Gündem Erdoğan: İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir Gündem Meteorolojiden fırtına uyarısı Gündem Bakan Pekcan: Hareketlenmenin başlayacağı günler yakındır Gündem