İş yerlerinde yeni kurallar

Sağlık Bakanlığı, kamu kurumları ve özel iş yerlerinde düşük katılımlı toplantılarda alınması gereken önlemleri belirledi. Hazırlanan rehberde hangi kurallar var? Ayrıntıları haberimizde.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, kamu kurum kuruluşları ve özel iş yerlerinde düşük katılımlı toplantılarda alınması gereken önlemleri belirledi.

Bakanlık tarafından hazırlanan rehberde toplantıların mümkünse telekonferans yöntemiyle yapılması gerektiği ifade edildi. Rehbere göre yüz yüze toplantılar ise kısa tutulmalı. Toplantı sırasında su haricinde herhangi bir şey yenilip içilmemeli.

Toplantıdan sonra tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün saklanmalı. Toplantıda bulunan birisi virüs tanısı alırsa belirtilerden önceki 48 saate bakılacak. Temas ettiği kişiler değerlendirilecek.

Tedbirlere göre mümkün olduğunca belge ve evraklar bilgisayar sistemleri üzerinden işlem görmeli. Yazışmalarda e-imza kullanılmalı. Islak imza gereken durumlarda evrak sabit kalmalı ve sırayla sosyal mesafe gözetilerek imzalanmalı. Kişiler evrakları imzalarken, şahsi kalemlerini kullanmalı.

Toplantı salonunda görevli personel dahil 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde planlama yapılmalı. Oturma düzeni her yöne en az bir metre sosyal mesafe olacak şekilde sağlanmalı.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca'dan futbolseverlere uyarı Sağlık Sağlık Bakanlığı o hastalığa karşı uyardı Sağlık LGS girecekler dikkat! Erişime açıldı Sağlık Bakan Varank açıkladı: Türkiye Kovid-19 karşı yerli ilacı üretti Sağlık