Şırnak'ta temizlik hazırlığı

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde geniş çaplı operasyon için düğmeye basıldı. Şırnak Valiliği, iki ilçede gece 23'ten sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. PKK'lı teröristleri temizlemek için bölgeye çok sayıda Özel Harekat Polisi ile Jandarma Özel Haraket taburu sevk edildi.

Abone ol

Şırnak'ta 2 ilçede sokağa çıkma yasağını ilan edildi.

Yasak kararını Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Yasağın ardından PKK'lı teröristlerin ilçelerden temizlenmesi için de geniş çaplı hazırlık başlatıldı.

Silopi ve Cizre ilçelerinde görevlendirmek üzere Siirt, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman, Van ve Hakkari'den bölgeye Jandarma Özel Harekat taburları sevk edildi. Ankara, Giresun, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun, Elazığ, Batman gibi illerden de polis özel harekat timleri bölgeye gönderildi.

Yasak başlamadan önce okullar 4 gün süreyle tatil edildi. Öğretmenlerin hizmet seminerlerine, memleketlerinde katılabilecekleri duyuruldu. Bazı aileler, mahalledeki evlerinden ayrıldıkları görüldü.

ulusalkanal.com.tr

Nobel ödüllü Aziz Sancar Türkiye'ye geldi Gündem 2014'te 18 yaş altı tam 34 bin 629 kız çocuğu evlendirildi... Gündem Bütçe mesaisi başlıyor Gündem Perinçek: Cinayetten 11 gün sonra açıkladığımız gerçekleri Başsavcılık 8 yıl sonra saptadı Gündem