İzmir'de ulaşım sorunu!

İzmir'de otobüs sitmeninin değişmesiyle patlak veren ulaşım krizi, okulların açılmasından önce bir kez daha gündeme geldi. İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, ulaşım sisteminin, öğrenciler sokağa çıkmadan çöktüğünü vurguladı. Şen, bu sistemle toplu ulaşımın değil, özel araçların yaygınlaştığını belirtti.

Abone ol

İzmir'de otobüs seferlerinin aktarmalı sisteme geçmesiyle başlayan ulaşım krizi, okulların açılmasıyla katlanacak.

Ulaşım krizi, Büyükşehir Belediye'sinin toplu ulaşımı sil baştan planlanması, her gün 1 milyon 250 bin kişinin kullandığı otobüslerin güzergahlarını değiştirmesiyle patlak verdi.

Belediye "daha iyi olacak" dedi, ancak sorun bir türlü çözülmedi. Okulların açılıyor olması da trafik sorununu bir kez daha gündeme getirdi.

Belediye çözüm olarak 145 otobüsü daha trafiğe çıkaracak. Ama aktarmalı sistem devam edecek. İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, sistemin trafiği rahatlatmadığını, özel araç kullanımını yaygınlaştırdığını belirtti.

İzmir'deki bir diğer sorun ise taşeron işçilerin durumu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Milletvekillerine seslenen Şen, 22 Eylül'de taşerona karşı yapılacak mitingte işçilerin yanında olunmasını istedi.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Madencinin alınteri de İmam Hatip'e kurban edildi Gündem Kozinoğlu dosyası yeniden açılıyor! Gündem Cumhuriyet Okurları harekete geçti! Gündem MEB'den TÜRGEV açılımı! Gündem