Rus savaş uçakları Amerikan destroyeri üzerinde alçak uçuş yapmıştı

Amerika, Rus savaş uçaklarının, "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde alçak uçuş yapmasından sonra alarma geçti. Durumu, "gereksiz bir tahrik ve tehlikeli" şeklinde değerlendiren Amerika Dışişleri Bakanı Kerry'nin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşeceği belirtildi.

Abone ol

11 Nisan'da Baltık Denizi'nde uluslararası sularda iki Rus SU-24 savaş uçağının, Amerikan destroyerinin yaklaşık 30 metre üzerinde 20 kez alçak uçuş yapması Amerika'yı alarma geçirdi .

Konuyla ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Dışişleri Bakanı Kerry’nin konuyu direkt olarak Rus mevkidaşı Lavrov ile konuşacağını belirtti. Kirby, “Bakan Kerry, USS Donald Cook üzerinden yapılan uçuşun görüntüleri ve raporu sonrasında alarma geçti” dedi.

Durumu, profesyonellik dışı, gereksiz bir tahrik ve tehlikeli şeklinde değerlendiren Kerry, ABD ordusunun, Amerikan savaş gemisine çok fazla yaklaşan Rus savaş uçaklarını düşürmeye hakkının olduğunu da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Belçika Ulaştırma Bakanı istifa etti Dünya Belçika Ulaştırma Bakanı istifa etti Dünya UBP-DPUG Koalisyonu protokolü imzalandı Dünya UBP-DPUG Koalisyonu protokolü imzalandı Dünya