Cemal Kaşıkçı'nın oğulları CNN'e konuştu: Babamın cesedi bize verilmeden, ailemiz bu konuyu kapatamaz

Kaşıkçı cinayeti, Birleşmiş Milletler'in gündemine alındı. Amerika da konuyu yakından takip ediyor. Cemal Kaşıkçı'nın ailesi ise gelişmeleri basından izliyor. Kaşıkçı'nın oğulları Salah ve Abdullah konuştu; "Babamızın cesedi verilmeden bu konu kapanmaz" dedi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Suudi Arabistan'ın insan hakları sicilini değerlendirecek.

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bender El Aiban, toplantıda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin konuştu. El Aiban, olayın araştırıldığını ve faillerin adalete teslim edileceğini söyledi.

Kaşıkçı ailesi ise cesedin bulunmadan konunun kapanmayacağını söylüyor.

Cemal Kaşıkçı'nın 35 yaşındaki oğlu Salah ile 33 yaşındaki oğlu Abdullah Kaşıkçı, babalarını acı bir şekilde kaybettiklerini anlattı.

Kaşıkçı'nın oğulları, "Babamızın cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konuyu kapatamaz. İnşallah huzur içinde ölmüştür" diye konuştu.

Salah Kaşıkçı, "Şu anda tek istediğimiz, babamızı Medine'deki El Baki Kabristanı'na ailesinin diğer üyelerinin yanına defnedebilmek." dedi. Suudi yetkililerle görüştüğünü belirten Salah, " Umarım bunu en kısa zamanda gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Kaşıkçı'yı öldürenlerden hesap soracaklarını söyledi. Ancak ülkesinin Suudi Arabistan'la stratejik ilişkilerini devam ettireceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Meclis'in bütçe mesaisi Gündem Sel: ABD, Türkiye ve Rusya'nın arasını açmak için çabalıyor Gündem Milyoner Türklerin sayısı giderek artıyor. Gündem ABD'li askerler teröristlerle Menbiç'te devriye attı Gündem