Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: Bana Nazileri anımsatıyorsunuz

Abone ol

Rus turistleri 'terlikle ezilmesi gereken böceklere' benzeten Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Biryukov, Rusya'da infial yarattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, Biryukov'un 'benzetmesi' ile Nazi ideolojisi arasında paralellik kurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun danışmanı Yuriy Biryukov, Facebook hesabından yaptığı bir açıklamada, kendi kendine sorduğu 'Ruslardan nefret etmenin gerekli olup olmadığını' sorusuna “Rus turistlerden nefret etmiyorum, onlara karşı minik zararlı bir böceklermiş gibi tiksinti duyuyorum. Bu, tam olarak terlikle üzerlerine basmadan önce duyulan his” yanıtını verdi.

Biryukov'un bu sözlerine yanıt, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova’dan geldi. Zaharova, açıklamasını yanıtsız bırakmadığı Biryukov'un yaklaşımını Nazi ideolojisine benzetti.

'NAZİLER DE SLAVLARI TAVŞANLARA BENZETİYORDU'

“Halkları flora ve fauna temsilcileriyle karşılaştırmak yeni bir şey değil” diyen Zaharova, Nazilerin de bir zamanlar Slavları tavşanlara benzettiğini hatırlattı.

Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler ile danışmanı Werner Koeppen arasındaki konuşmaların yer aldığı bir kitaptan da alıntı yapan Zaharova, “Nazi Almanyası Komiseri Erich Koch 'bağımsız Ukrayna' fikrini reddetmişti. Ona göre Slavlar tavşan ailesine aitti. Efendileri onları iteklemedikçe kendi başlarına tavşanlık sınıfının üstüne çıkamayacaklardı. Zira çok düzensizdiler” dedi ve ekledi: “Tarihin, kendisini reddedenlerle alay etmesi ne kadar da korkunç!”

(sputnik)

İsrail'in yeni İçişleri Bakanı belli oldu Dünya Meksika'da otobüs köprüden uçtu: 20 ölü, 25 yaralı Dünya Stephen Hawking: Kim bilir belki sonunda ben de Dünya THY uçağında gerginlik: 2 Rus uçaktan indirildi Dünya