Trump ve Biden ülke içi şiddet nedeni ile birbirlerini suçladı

ABD'de Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kaldı. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'li Başkan adayı Joe Biden seçimler öncesi, birbirlerine sert eleştiriler yöneltti. İç cephede tartışmalar da iyice arttı. Son olarak Trump ve Biden, ABD'deki şiddet olayları ile ilgili birbirlerini suçladı.

Abone ol

ABD'de 3 Kasım tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri öncesi ülkenin iç politikası hareketli.

Seçimler öncesi Suriye ve Doğu Akdeniz'de planlarını devreye sokmaya çalışan Amerika Birleşik Devletleri, iç siyasette kötü giden ekonomi ve şiddet olayları ile mücadele ediyor.

Ülkedeki şiddet olayları giderek artıyor. Son olarak, Siyahi Jacop Blake, 7 el ateş edilerek sırtından vuruldu, Kenosha'da ise beyaz bir Amerikalı, iki kişinin ölümüne neden oldu.

Yaşanan olaylarla ilgili ABD Başkanı Donald Trump ve başkan adayı Joe Biden birbirlerini suçladı.

Trump Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuştu. Biden'a yüklendi.

Donald Trump'ın, iki kişinin ölümüne neden olan beyaz ABD'li ile ilgili yaptığı yorumlar da tepki topladı Trump o Amerikalı için, " "Muhtemelen o kişi çok zor durumdaydı, ona saldırdılar, belki de öldürülecekti." dedi.

Joe Biden da Trump'a yüklendi. Pittsburgh kentinde basın mensupları ile bir araya gelen Biden, siyahilere yönelik şiddet olaylarından ve giderek artan ülke içi şiddetten Trump'ı sorumlu tuttu.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yarışında anketlerde, Demokrat aday Joe Biden önde görünürken, mevcut Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın özellikle kritik eyaletlerde arayı kapattığı görülüyor.

ulusal.com.tr

ABD'li gazeteden Türkiye tespiti Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Diyarbakır anneleri vatan savaşında destan yazıyorlar Gündem İçişleri Bakanı Soylu: IŞİD'in sözde Türkiye emiri yakalandı Gündem Oruç Reis için yeni Navtex Gündem