Başbakan Binali Yıldırım'dan Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararına tepki

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile müzakereleri dondurma kararına, "AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP'de toplantılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararlar karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur." sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarının kapanış programına katıldı.

Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. Dövizdeki yükselişle ilgili konuşan Yıldırım, "Hükümet olarak gerekli önlemleri aldık​" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"SAĞLIK VE ULAŞIM YÜZ GÜLDÜRÜYOR"

Sağlıktaki dönüşümü öyle sıradan bir iş olarak görmeyelim. Vatandaşlarım şunu bilsin ki Türkiye'de AK Parti birçok hizmete imza attı 14 yılda. Ama bu hizmetlerden iki tanesi hep zirvede oldu; biri sağlık, biri ulaşım. Ulaşım ve sağlık hizmetleri iktidarımızın yüzünü güldüren hizmetler olarak devam ediyor. Olmayan işe 'Sağlık olsun' derken demek ki eskiden işlerimizin olmadığı sağlık kurumlarından geri dönüyorduk. Sağlık olsun demekle olmuyor. Gereğini yapacaksınız, vatandaş sağlık hizmetini alacak. İnsanca muamele görecek. Bütün bunlar var çok şükür.

"KORUYUCU SAĞLIK HİZMETİ ÖNEMSENMELİ"

Biz istiyoruz ki son kerteye gelmeden sağlığımızın kıymetini bilelim. Birinci, ikinci, üçüncü kademe sağlık hizmetleri var. Aile hekimleri var. Sağlıkla ilgili sorunlar büyümesin ve ikinci, üçüncü kademe sağlık merkezlerinde birikim olmasın. Sağlık aynen kalp atışları gibi takip edilsin. Koruyucu sağlık hizmetlerini tedavi amaçlı sağlık hizmetlerine göre çok daha fazla önemsememiz gerekiyor.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN TÜRKİYE KARARI

İki gün önce Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilleri toplandılar, Türkiye'yle müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimiz ne karar alırsa ona boynumuz kıldan incedir, onun dışındaki kararların bizim için hiç ama hiç önemi yoktur

Milletimizin AB'ye zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemiştir. Birlik, bu kararını siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır. Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupa'da kol gezen terör örgütleriyle mi iş birliği içinde olacak, bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir.

53 senedir bu yollarda yürüyoruz. Ne için yürüyoruz? Daha güzel bir dünya için, daha güvenli bir Avrupa için. Bütün bu gayretler ortadayken kalkıp Türkiye'ye ayar vermeye çalışmak, en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar (AP'nin kararı) Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen Avrupa Birliği-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa'da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum.

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ

Bir dalgalanma yaşıyoruz. Dolayısıyla bunu sadece Türkiye'ye mahsus ve kalıcı bir dalgalanma olarak görmek büyük hatadır. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. 'Dünyada bu dalgalanma var, Türkiye'de de var' diye bir şey yapmayacak değiliz. Piyasaların, yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın ufak da olsa tedirginliklerini gidermek bizim görevimiz. Hemen tedbirleri aldık.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

Sınırlı değişiklik yapacağız, erken seçim yok

ulusalkanal.com.tr

Cemevine çirkin yazı Gündem Org. İlker Başbuğ, Şanghay'dan çağrı yaptı: Türkiye, Suriye devleti ile bir an önce ilişki kurmalı Gündem Alman yargısının skandal PKK kararı terör örgütü yandaşlarınca alkışlandı Gündem Hız cezası iptal edildi Gündem