Sıcaklar bunalttı

Avrupa'yı kasıp kavuran ve Türkiye'yi de etkisi altına alan aşırı sıcaklar, bunaltmaya başladı. Hava sıcaklığının ve nem oranının giderek yükseldiği Antalya'da sıcaktan bunalan yurttaşlar, hafta içi olmasına rağmen sahilleri doldurdu.

Abone ol

Avrupa'yı kasıp kavuran çöl sıcaklarının hissedilmeye başlandığı Antalya'da yurttaşlar çareyi denizde buldu. Sıcaklığın yer yer 32, nem oranının 76'ları bulduğu kentte, bunaltan nem ve sıcağa karşı serinlemek için Antalyalılar, denize koştu.

Uzmanlar uyarıyor. Dr. Mehmet Ozan Uzkut özellikle saat 12:00 ile 15:00 arasındaki zaman dilimine dikkat edilmesi ve bu saatlerde güneşe çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

Peki Antalyalılar, saat uyarısını ne kadar dikkate alıyor?

Aşırı sıcaklar ve nem bir çok hastalığın ortaya çıkmasına ya da artmasına sebep olabiliyor. Dr. Uzkut hastalıklara davetiye çıkaran sıcak hava ve neme karşı neler yapabileceğimizi de anlattı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

Acılı ailelere destek olmak için kollar sıvandı Yurt Yasak kalktı, üreticinin yüzü güldü! Yurt Aksaray'da çiftçinin zararı açıklandı. Yurt Özel'in okulu artık İmam Hatip Yurt