Köprüde koşulmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bu hafta sonu yapılacak olan İstanbul Maratonu'nda "koşmak" yerine "yürümek" kararı aldı. Kararın gerekçesi ise köprünün tehlike oluşturması. Yani bakanlık köprünün onarımı yerine geleneksel "İstanbul Maratonu" koşusunu değiştirmeyi tercih etti.

Abone ol

Her yıl alışık olduğumuz bu görüntüler bu yıl yaşanmayacak. Çünkü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17 Kasım Pazar günü 35'incisi düzenlenecek olan İstanbul Maratonu'nda, "koşmak" yerine "yürümek" kararı aldı.

Açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün tehlike oluşturmasından dolayı böyle bir karar alındığını açıkladı.

Köprüde yürüyüş de toplu halde yapılmayacak. Maratona katılanlar gruplar halinde köprüde yürüyecek. İlk grup yürüyüşü bitirdiğinde ikinci grup yürüyüşe başlayacak.

Uygulamanın gerekçesi köprünün güvenliği. Zira Boğaziçi Köprüsü, Tır şoförlerinin yaptığı eylemde sarsılma görüntüleriyle gündeme gelmişti. Bakanlık köprünün onarımı yerine, geleneksel "İstanbul Maratonu" koşusunu değiştirmeyi tercih etti.

İstanbul Maratonu'nun yapıldığı gün binlerce kişi de ALES sınavına girecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda birçok yolun ulaşıma kapatıldığı düşünüldüğünde sınava girecekleri zorlu bir maraton bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

Askerlerin bunalımı Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü bunu da yasakladı! Gündem Pantolon düzenlemesi yürürlüğe girdi Gündem Şivan Perver'den Diyarbakır açıklaması Gündem