Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'topal ördek' benzetmesine yanıt! Binali Yıldırım ile oy farkına dair açıklama

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'topal ördek' benzetmesini değerlendirdi. İmamoğlu, "Zor işleri başarmak, zor günlerde sürece liderlik yapmak değerlidir. Yönetirken hiç kimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Dolayısıyla kastedilen Meclis'te bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan, hükümet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki, toplum bile şaşıracak. Yanlış bir tarif yapmış, umarım düzeltir. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil" dedi. İmamoğlu, AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ile arasındaki oy farkına dair "Şu anda yine 20 bin civarında bir oy farkı var" ifadelerini kullandı

Abone ol

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, bugün Güngören Haznedar semt pazarındaydı.

İmamoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'topal ördek' benzetmesine yanıt verdi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Zor işleri başarmak, zor günlerde sürece liderlik yapmak değerlidir. Yönetirken hiç kimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Dolayısıyla kastedilen Meclis'te bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan, hükümet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki, toplum bile şaşıracak. Onlar zaten görmedikleri şeffaflığı görecek. Ama bir şey söyleyeyim. Topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur. Bakın Avcılar'da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış, umarım düzeltir. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil. Ama biz aşacağız, hiç kuşkunuz olmasın.

Benim felsefem, değişmeyecek. Hizmetine de en az oy aldığım yerden başlayacağım. Ben sürece gülmeye devam ediyorum ama şunu söyleyeyim milletimizin yüzü gülüyor.

OY FARKI

Şu anda yine 20 bin civarında bir oy farkı var."

ulusal.com.tr

Kadim Ülker yazdı: Ayrımcılık ve düşmanlığın değirmenine su taşımak Gündem Çifte vatandaşlık tartışmasına son! Ya çifte vatandaşlık ya çifte standart Gündem Uluslararası Terör Konferansı pazartesi başlıyor Gündem Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında kaç oy fark var Gündem