IŞİD'den temizlenen El Bab'ta patlayıcılar imha ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörden arındırdığı El Bab'da patlayıcı temizleme faaliyetleri sürüyor. Özel eğitimli askerler, tespit edilen patlayıcıları tek tek etkisiz hale getiriyor. Bölgede ele geçirilen patlayıcıların çoğu anti-tank ve anti-personel mayınları.

Abone ol

Şiddetli çatışmaların yaşandığı El Bab'da kontrol sağlandıktan sonra başlatılan temizlik çalışmaları sürüyor.

El Bab şehir merkezi ve çevresinde IŞİD tarafından tuzaklanan çok miktarda mayın, el yapımı patlayıcı ve mühimmat imha ediliyor.

Yapılan incelemelerde; bölgede ele geçen mayınların çoğunun anti-tank, bir kısmının anti-personel mayınları olduğu, el yapımı patlayıcıların çoğunlukla basma düzenekli veya hareket sensörlü yapıldığı tespit edildi.

Patlayıcıların yol, menfez, bina girişi ve bina içlerine tuzaklandığı belirlendi.

Bugüne kadar toplam 8 bin 686 el yapımı patlayıcı ve 5 bin 204 mayın ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı, patlayıcıların görüntülerini de basınla paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

YDS adayları "09.45"ten sonra sınava alınmayacak Gündem FETÖ'nün medya yapılanması ile ilgili flaş karar! Gündem Sakarcılar Adası'ndaki 2 madenimizi Yunanistan işletiyor Gündem Kılıçdaroğlu'ndan referandum çağrısı: Sakın bunu yapmayın Gündem