Onlar da dinleme ağına takıldı!

Ankara'daki telekulak soruşturmasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Özel Kalem Müdürü olan Neşat Kırcalı'nın telefonlarının da dinlendiği tespit edildi. Kırcalı'nın İBDA-C üyeliği ve organize suç örgütü gerekçesiyle telekulak ağına takıldığı belirlendi.

Abone ol

F tipi örgüt, 2008 yılında dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Özel Kalem Müdürü Neşat Kırcalı'nın telefonlarını da dinledi. Kırcalı'nın İBDA-C üyeliği ve oranize suç örgütü gerekçesiyle dinlendiği ortaya çıktı.

Gerçek, Ankara merkezli yürütülen telekulak soruşturmasında ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; dinlemeler F tipi polis şeflerinden Ramazan Akyürek'in başında bulunduğu Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın özel kalem müdürü Neşat Kırcalı ve Başbakanlık Müşaviri Filiz Özkan için ilk olarak 31 Ocak 2008’de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak dinleme izni alındı.

Filiz Özkan ve Neşat Kırcalı için dinleme başvuruları isim verilmeden yapıldı. Dinlenecek kişilerin İBDA-C terör örgütü üyesi oldukları öne sürüldü. Mahkeme de dinleme izinlerini verdi. İki önemli isim böylece telekulak ağına takıldı.

İkinci dinleme başvurusu da 7 Ağustos 2008’de yapıldı. Bu kez başvuru Nurettin Yalçın isimli bir organize suç örgütü üyesine ait gibi gösterildi. Bazı Başbakanlık Personellerinin ismi de listeye eklendi. Mahkeme bu kararları da onayladı.

Soruşturmada ayrıca, 2007-2010 arası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden sahte isim ve örgütler üzerinden alınan dinleme kararları ile Başbakanlık, Sanayi Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı müşavir ve müsteşarlarının da dinlendiği tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş'ın sözlerine HDP'den açıklama Gündem AKP'den PKK'ya siyaset yolu! Gündem 4 eski bakanla ilgili karar çıktı Gündem AYM önünde müdahale! Gündem