Şirketten köylüye azar! Hıdır Hokka, şirket yöneticilerine seslendi

İstanbul Silivri'deki Seymen mahallesinde yapılmak istenen katı atık tesisi için çevresel etki değerlendirme toplantısı yapıldı. Şirket yöneticileri ve köylülerin katıldığı toplantıda üslup tartışması yaşandı. Şirket yönetimine tepki gösteren köylüler toplantıyı terk etti.

Abone ol

Soru sormak isteyen köylüyü susturdu. Buna tepki gösteren bir başka ismi de azarladı.

Vatandaşın azarlanmasına dayanamayan Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar ve Vatan Partisi MKK üyesi Hıdır Hokka duruma tepki gösterdi.

İstanbul Silivri'ye bağlı Seymenler köyündeki ÇED toplantısına uslüp tartışması damgasını vurdu.

Mahalleye yapılacak katı ve tehlikeli atık depolama ve üretim tesisini istemeyen köylüler, şirket yöneticilerinin yaptığı çevresel etki değerlendirme toplantısına katıldı.

Kahvede yapılan toplantıda bir kadın şirket yetkilisine 2 milyon 235 bin metrekarelik alanı kaplayan zehirli atık tesisisin çevreye vereceği zararı sormak istedi. Ancak şirket yöneticisi susturdu. "Sorunu toplantı bitince sor" dedi.

Şirket yöneticisinin tavrına önce vatandaşlardan sonra da Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan tepki geldi.

Toplantıyı terk eden köylüler dışarda bekledi. Vatan Partisi MKK üyesi Hıdır Hokka, şirket yöneticilerine seslendi. "Böyle bir üslup olmaz, köylüyü azarlayamazsınız" dedi.

Hokka, şirketin yapmak istediği zehirli atık deposuna da izin vermeyecekelerini söyledi.

GÖREVDEN ALINDI

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke, Silivri'deki Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında vatandaşlara yönelik olumsuz tavrı nedeniyle İstanbul ÇED birimindeki bir çalışanın görevinden alındığını bildirdi.

Böke yaptığı yazılı açıklamada, Seymen Mahallesi'nde ÇED süreci vatandaş katılım toplantısı sırasında, toplantıyı yöneten çalışanla bazı vatandaşlar arasında yaşanan gerginliğin herkesi derinde üzdüğünü belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak yegane amaçlarının vatandaşa hizmet ve vatandaşın memnuniyetini kazanmak olduğunu vurgulayan Böke, şunları kaydetti:

"Buna aykırı davranan hiçbir çalışanımızın tavrını tasvip etmemiz asla söz konusu olamaz. Bu tarz söz ve davranış içinde bulunan ve yetkisini kötü şekilde kullanan çalışanlarımızı o görevde tutmayız, gereği neyse onu yapmaktan kaçınmayız. İstanbul ÇED birimimizdeki bir çalışanımız, bu anlamda vatandaşlara yönelik olumsuz tavrıyla ilgili olarak İl Müdürlüğümüz olarak gereği yapılmış ve görevinden alınmıştır. Vatandaşlarımızla bu hassasiyetimizi paylaşmayı bir görev olarak telakki ediyorum."

ulusal.com.tr

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Her yerde her şeyi konuşan adam politikacı olmaz Gündem Komutanlıkta yakalanan eski emniyet müdürü darbeyi televizyondan öğrenmiş Gündem Erdoğan, destek açıklaması yapan MHP’ye teşekkür etti Gündem Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı Gündem