Yunan Bakan soluğu İsrail'de aldı

Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyona Fransa da dahil oldu. Libya konusu üzerinden Türkiye'yi hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz'e iki savaş jeti ve fırkateyn gönderdi. Ardından Fransa ve Yunan orduları Girit açıklarında ortak tatbikat icra etti. Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek olan Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ise, soluğu önce İsrail'de aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile bir araya geldi.

Abone ol

Libya üzerinden Türkiye'yi hedef aldı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile askeri anlaşma imzaladı, Yunanistan-Mısır anlaşmasının yarattığı krizin ardından Akdeniz'e savaş jeti yolladı.

FransaDoğu Akdeniz'de art arda Türkiye karşıtı adımlar atıyor.

Fransa'ya ait iki Rafale uçağı Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne konuşlandı. Ayrıca bölgeye bir de Lafayette tipi fırkateyn gönderildi.

Gelişmelerin ardından Fransa ve Yunanistan'ın ortak tatbikat icra ettiği bildirildi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Fransa ve Yunanistan'ın askeri işbirliği çerçevesinde tatbikat yaptığını duyurdu. Tatbikatın Türkiye'nin Navtex ilan ettiği sahayı da kapsadığı belirtildi. Tatbikattan görüntüler de basına yansıdı...

Açıklamada Oruç Reis sismik araştıma gemisinin yaptığı faaliyetlerin "yasa dışı" olduğu da öne sürüldü.

Türkiye karşısında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerine sığınmak zorunda kalan Yunanistan, Fransa'ya teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Yunan Başbakan Miçotakis Fransa'yı "Yunanistan'ın gerçek bir dostu" olarak tanımladı. Doğu Akdeniz'de askeri varlığını artırma taahhüdünde bulunmalarından ötürü teşekkülerini iletti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunan Başbakan Miçotakis ile yaptığı görüşmede, Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını geçicvi süre artıracağını söylemişti. Türkiye'ye de çalışmalarına son verme çağrısı yapmıştı.

Fransa ve Yunanistan Türkiye'yi hedef alan hamleler yaparken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias da diplomasi sürecini hızla yürütüyor.

Dendias, Cuma günü Viyana'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelecek. Ama ABD ile yapuılacak görülme öncesi soluğu Tel Aviv'de aldı.

Yunan Dışişleri Bakanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile görüştü. Netenyahu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Netenyahu iki ülkenin askeri ve ekonomik alandaki işbirliklerini teyit etti. "Türkiye dahil Doğu Akdeniz'deki her saldırgan eylemi ciddiye alıyoruz" diye konuştu.

ulusal.com.tr

Maide anne Alman devletine dava açacak Dünya Macron-Miçotakis ittifakı görüştü: Doğu Akdeniz'de askeri gücü arttırma planları hazır Dünya Trump seçimlerden sonra Esper'i değiştirmeyi düşünüyormuş Dünya Deyrizor'da YPG/PKK'ya tepki büyüyor Dünya