Çevikcan: Ankara, güvenli bölge için ABD ile temasları sürdürüyor

Türk ordusu PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin mevzilerini vururken Ankara da güvenli bölge oluşturulması için temaslarını sürdüyor. Ankara'nın 10 kilometrelik bir güvenli bölge için Amerika ile görüşmeleri sürdürdüğü belirtiliyor. Bu arada Türk ordusunun PYD mevzilerine yönelik atışlarıyla da 70 PYD'li öldürüldü 80 PYD'li de yaralandı.

Abone ol

Türk ordusu PYD mevzilerini vuruyor, hükümet de Suriye'de güvenli bölge kurulması için temaslarını sürdüyor.

Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili attığı adımları kaleme aldı.

Bu kapsamda Ankara, 10 kilometre derinlikte güvenli bir bölge için Amerika ile temasları sürdüyor. Hükümet Washington yönetimini ikna etmeye çalışıyor.

Çevikcan, Türk Ordusunun Cumartesi gününden bu yanda yaptığı top atışlarının bilançosunu da yazdı.

Buna göre, Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve bazı komutanların da katıldığı bir toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda Cumartesi gününden bu yana 70 PYD'linin öldürüldüğü, 80 PYD'linin de yaralandığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Suriye çıkmazından çıkış yolu Gündem İzmir askeri casusluk davasının iddianamesini hazırlayan savcı ve hakime yurt dışına çıkış yasağı Gündem Rüzgar Çetin'in 22,5 yıla kadar hapsi istendi Gündem Henri Barkey, ABD'nin "kara gücüm" dediği PYD'nin vurulması ile ilgili konuştu Gündem