Taşıyıcılar için test ağı genişletilecek

Sağlık Bakanlığı semptom göstermeden Kovid-19 taşıyıcısı olan kişiler için test ağını genişletecek. Türkiye’nin bağışıklık haritasının ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı test için yeni kriterler belirleyecek. Çalışmalarına hız veren Bakanlık, normalleşme adımları atılmadan taşıyıcılar için testlerin yapılmasını hedefliyor.

Abone ol

Virüs taşıyıcısı kişilerin tespiti için tarama ağı genişleyecek.

Dünyanın Kovid-19 ile mücadelesi sürüyor. Her geçen gün vaka ve ölüm sayılarının düştüğü Türkiye’de de tedbirler elden bırakılmadan normalleşme hazırlıkları yapılıyor.

Ancak normalleşme adımları atılmadan hastalığa ilişkin bazı kritik noktalara dair çalışmalar devam ediyor. Özellikle hiçbir semptom göstermeyen Kovid-19 taşıyıcısı kişilere yönelik test çalışmalarının nasıl olacağı merak konusu.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu bir çalışmaya başladı. Çalışmalar sonucunda Türkiye’nin bağışıklık haritası oluşturulacak. Böylece virüse karşı toplumun yüzde kaçının bağışıklık kazandığı tespit edilecek.

Peki, bu çalışma nasıl olacak, taşıyıcılara nasıl ulaşılacak? TÜİK bu kapsamda bir ilde hangi bölgede, hangi yaş gruplarında virüs riski bulunduğunu araştırıyor. Bakanlıkta TÜİK’in paylaşacağı sonuçlar doğrultusunda yol haritasını belirleyecek.

Gelen sonuçların ardından Kovid-19 testine ilişkin yeni kriterler belirlenecek. Risk altında olan bölge ve gruplara yönelik test çemberi genişletilecek. Bu adımların normalleşme sürecine geçilmeden hızlı bir şekilde yapılması planlanıyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Ulusal Kanal'a test yöntemlerini anlattı.

ulusal.com.tr

İSTAMED Başkanı Vefa Türksever cevapladı: Maske satılacak söylentileri doğru mu? Sağlık Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Yeni paket yayımlandı Sağlık Sağlık neferleri sevdiklerine sarılabilecekleri günü bekliyor Sağlık 7 binden fazla sağlık çalışanı virüsten etkilendi Sağlık