CHP ve İyi Parti'de liste depremi

CHP ve İyi Parti'nin milletvekili listeleri adeta deprem etkisi yarattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi ekibini korudu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın isimlerin birçoğu da aday yapılmadı. Bazı isimlerin aday sıraları da hem CHP'de hem de İyi Parti'de istifalara neden oldu.

Abone ol

CHP ve İyi Parti'de milletvekili aday listeleri açıklandı. Tepki ve istifalar da peş peşe geldi.

CHP listelerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ekibini koruması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu'nda yer alan 18 ismi aday yaptı. 50'inin üzerinde mevcut milletvekilini aday göstermedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın 10'u aşkın ismi de listeye koymadı. Kılıçdaroğlu, kendi kurmaylarının yanı sıra akademisyenlikten ihraç edilen AKP'li Merve Kavakçı’nın eski eşi Prof. Cihangir İslam'ı İstanbul'dan aday gösterdi.

CHP Lideri, İnce'yle birlikte hareket eden sadece 3 milletvekilini yeniden listeye aldı. Tanju Özcan Bolu’dan, Yaşar Tüzün Bilecik’ten, Emre Köprülü ise Tekirdağ’dan aday gösterildi.

CHP'de aday listeleri tepki ve istifalara yol açtı. Listede yer almayan Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığına karşı olanların aday yapılmadığını savundu. Sosyal medya hesabından tepki gösteren Pekşen, CHP’nin Büyük Ortadoğu Projesine teslim edilemeyeceğini söyledi. Aday yapılmayan Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt da benzer bir açıklama yaptı. Bozkurt, "Mustafa Kemal'in askeri olarak CHP'yi BOP ve emperyal planlara teslim ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu tepkilerin yanı sıra aday olup da sırasını beğenmeyenlerden de istifalar geldi. Gaziantep'de 4, Trabzon'da da bir kişi aday sırasını beğenmeyerek istifa etti.

İyi Parti'de de aday listesi krize yol açtı. Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, İzmir'den aday olmak istedi ancak Genel Merkez onu Kayseri listesine yazdı. Halaçoğlu da Kayseri'yi istemediği için hiçbir listede yer almadı.

İyi Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, İzmir 1'inci bölge 5'inci sıradan aday gösterilmesine tepki olarak adaylıktan çekildi.

Bu arada Demokrat Partililer İyi Parti listelerinden aday gösterildi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar 1'inci sıradan aday yapıldı.

CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti'nin yanı sıra Saadet Partisi ve HDP'nin de listeleri dikkat çekti. PKK'nın siyasal uzantısı HDP’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen Altan Tan, İstanbul 3’üncü bölge 1’nci sıradan aday oldu.

HDP’nin listelerine PKK lideri Abdullah Öcalan damgasını vurdu. Abdullah Öcalan'ın avukatları Ebru Günay ve Cengiz Çiçek ile yeğen Ömer Öcalan listelerde yer aldı.

ulusal.com.tr

Şehitlere son veda Gündem PTT 5 bin personel alacağını duyurdu, ilana 150 bine yakın aday başvurdu Gündem Hajiyev Ulusal Kanal'a konuştu: Asya ve Avrasya yükselişte Gündem Sosyal medya fenomeni gözaltında! 2 milyon TL'lik vurgun... Gündem