Yönetmelik sessiz sedasız değişti

AKP hükümeti Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelik'te sessiz sedasız bir değişikliğe imza attı. Yapılan değişiklik ile şirketlere ve vakıflara bedelsiz olarak verilen arsalara, “görülen lüzum” üzerine el konulabilecek.

Abone ol

AKP iktidarı, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki yönetmelikte sessiz sedası bir değişiklik gerçekleştirdi.

Yapılan değişiklik ile birlikte Şirket ve Vakıflara yatırım karşılığı verilen Hazine arazilerine devlet tarafından el koyma yetkisi tanındı.

Yapılan değişiklikle, şirket ve Vakıflara bedelsiz olarak verilen arsa ve arazilere devlet "görülen luzüm" üzerine el koyabilecek. El koyma işlemlerinde, şirketlerin söz konusu arsa üzerinde bir yatırım yapıp yapmadığına da bakılmayacak. Yani, şirketin, arsa üzerinde milyonlarca liralık yatırımı bulunsa bile devlet sözkonusu araziye el koyabilecek.

Değişikliğin muhalif şirketlerin ve cemaate yakın şirketlerin ellerinde bulunan arsaların geri alınması için yapıldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

2008 1 Mayıs'ına takipsizlik Gündem Fransa'dan önemli açıklama Gündem PKK'nın Ankara'dan istekleri Gündem Bir ilde daha sokağa çıkma yasağı Gündem