Buharkent'e büyük yatırım

Aydın'da faaliyete geçen Buharkent Organize Sanayi Bölgesi'ne Türkiye'nin en büyük peynir fabrikası kurulacak. Fabrikanın 10 bin aileye katkı sağlaması bekleniyor.

Abone ol

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Aydın'ın Buharkent ilçesinde faaliyete geçen organize sanayi bölgesi, büyük yatırımları çekmeye başladı. Bölgeye kurulacak olan tesisler arasında Türkiye'nin en büyük peynir fabrikası da yer alıyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, tesisin kapasite ve teknoloji bakımından dünyanın sayılı tesislerinden olacağını söyledi.

Kaan, peynir fabrikası için neden bölgeyi tercih ettiklerini de açıkladı.

MÜSİAD Başkanı, Akıllı Tarım Kentleri projesinden de bahsetti. Projenin tanıtımını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Buharkent Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Peynir fabrikası faaliyete geçtiğinde, besicilik ve tarımla uğraşan 10 bin ailenin üretimine katkı sağlayacak. Ayrıca yem bitkileri üretimi ve nakliye gibi pek çok sektörü canlandıracak, dolaylı istihdam yaratacak.

Üreten Türkiye Kırklareli'de Yurt Üreticilerin derdine derman olacak Yurt İzmir'de sahte içkiden 2 kişi daha hayatını kaybetti Yurt İstanbul'da sağanak etkili oldu Yurt