Mensur Işık hakkında fezleke hazırlandı

Eşine şiddet uyguladığı ortaya çıkan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında fezleke hazırlandı. Meclis’e gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na iletilen fezlekede Işık’ın dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi. Ayrıca dosyada şikâyetçi eş Ebru Işık’ın ayrıntılı ifadesine de yer verildi.

Abone ol

HDP’li Işık hakkında şiddetten fezleke hazırlandı, dosya Adalet Bakanlığı’na ulaştırıldı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de şiddet ve tecavüz olayları yaşanmıştı. Mardin Milletvekili Tuma Çelik’e yönelik tecavüz suçlamasıyla hazırlanan fezlekeye bir yenisi daha geldi.

Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşine şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Mağdur kadın Ebru Işık’ın Mensur Işık’tan şikâyetçi oldu. Ankara 1’inci Aile Mahkemesi Ebru Işık’a koruma kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu da milletvekili Işık hakkında sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Işık hakkında “Basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve hakaret’ suçlarından fezleke hazırladı. Fezlekede dokunulmazlığın kaldırılması talep edildi.

Meclis’e gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na iletilen fezlekede Ebru Işık’ın ayrıntılı ifadesine de yer verildi. Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a fiziki şiddet uygulayarak yaralama ve hakaret suçunu işlediğine yönelik delillerin olduğu bildirildi.

Ebru Işık ise ifadesinde, “Zaman zaman eşim bana karşı tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Yaklaşık 5 ay önce başka bir kadınla ilişkisinin olduğunu öğrendim” dedi. Bu olayın ardından kavga ettiklerini söyleyen Ebru Işık, evden ayrılmak için eşyalarını toplarken Mensur Işık’ın sol gözüne yumruk attığını aktardı.

Mensur Işık’ın hastaneye gitmek isteyen kadının evden çıkmasına izin vermediği de ifadede yer aldı. Bir süre sonra hastaneye götürüldüğünü belirten Işık, “Eşim sürekli bana, doktora kaza olduğunu söylemem için ısrarcı oldu” diye konuştu.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'daki evlat nöbetinde 338 gün geride kaldı Gündem Erenel: Türkiye, Esad ve Rusya ile iş birliğine gitmelidir Gündem TSK'da 127 general ve amirale yeni görev Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Başbakanı Tatar'ı kabul etti Gündem