14 saatlik sokağa çıkma yasağı sona erdi: Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 saatlik sokağa çıkma yasağı sona erdi. Akşam saatlerinde başlayan kısıtlama sonrası denetimler yoğunlaştırdı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

Abone ol

14 saatlik sokağa çıkma yasağı sona erdi.

İstanbul'da kısıtlama saatlerinde denetim vardı. Araçlar tek tek durduruldu. İzin kağıdı istendi. Sokağa çıkma yasağının başlaması ile polis ve zabıta ekipleri, sokaktaki vatandaşları anonslarla uyardı.

İstanbulluların birçoğu evlerine çekildi. Ortaköy sahili, Eminönü ve Taksim meydanında sessizlik hakim oldu.

Kısıtlama öncesi market ve fırınlarda yoğunluk meydana geldi.

Sokağa çıkma yasağı öncesi evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar trafiğin oluşmasına neden oldu. İBB verilerine göre, kısıtlama öncesi trafik yoğunluğu yüzde 45'e kadar ulaşırken, saat 20.10 itibarıyla yüzde 9'a geriledi.

İstanbul'un yanı sıra yurdun dört bir yanında sokaklar boş kaldı. Trakya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamalara uyulduğu görüldü.

Edirne'de de sokaklarda sessizlik hakimdi. Kentin işlek noktalarından Saraçlar ve Çilingirler caddeleri 14 saat boyunca boş kaldı.

Bu görüntüler de Muğla'da çekildi. Saat 20 itibariyle sokağa çıkma yasağının başlaması ile berberler, alışveriş merkezleri kapandı. Marketler kepenklerini indirdi. Polis ekipleri, sokaktaki vatandaşlara kimlik sordu, kısıtlama hakkında bilgilendirmeler yaptı.

ulusal.com.tr

İstanbul'da yeni uzaktan eğitim kararı Gündem Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni iddianame kabul edildi Gündem Vatan Partisi'nden Şişli Belediyesi PKK/KCK operasyonu açıklaması: "CHP'nin HDP/PKK ile açık ittifakının kanıtı" Gündem İçişleri Bakanlığından yeni genelge Gündem