Dolar yeni rekor düzeye çıktı! Merkez Bankası müdahale etti!

Ekonomi yönetimindeki krizin iyice belirginleştiği bir dönemde Dolar rekor üzerine rekor kırdı. Dolar kuru gün içinde 2,57 seviyesini aştı. Merkez Bankası 40 milyon dolar olarak ilan ettiği döviz satım ihalesini 60 milyon dolara çıkardı ancak tansiyon düşmedi.

Abone ol

Merkez Bankası'na "faiz indir" baskısı, siyasetteki çatlak ve ekonomi yönetimindeki kriz dolarda tarihi rekorun önünü açıktı. Dolar kuru gün içinde 2,57 seviyesini aşarak rekor tazeledi.

Dolar güne 2,53 seviyesiyle başlamıştı. Önce 2,54'ü sonra da 2,55'i gördü.

Tansiyonu düşürmek isteyen Merkez Bankası, piyasalara müdahale etti. 40 milyon dolar olarak ilan ettiği döviz satım ihalesini 60 milyon dolara çıkardı. Ancak müdahale yine yetersiz kaldı. Müdahaleye rağmen dolar 2.57 seviyesinin üstüne çıktı.

Doların yükselişi Türk lirasında değer kaybına neden oldu. Türk lirası yüzde 1.7 oranında değer kaybetti. Borsa İstanbul'da da hisseler 82 bin seviyesinin altına indi.

Dolar tarihi eşiğini aştı, Türk lirası ve hisseler çakıldı ancak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan şu dakikalara kadar bir açıklama yapmadı. Babacan, faiz politikaları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirinin hedef olan Merkez Bankası destek vermiş bir süre önce de istifa ettiği haberleri çıkmıştı.

ulusalakanal.com.tr

CHP’li Böke'nin kart borçluları Ekonomi Altını olanlar dikkat! Çok önemli uyarı geldi! Ekonomi Dolar'da tarihi rekor! Ekonomi Araç sahiplerine kötü haber! Motorine zam! Ekonomi