Erdoğan'dan doğalgaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Akımı projesinin Rusya tarafından askıya alındığı haberlerine tepki gösterdi. "Türk Akımını biz rafa kalkdırdık" diyen Erdoğan, Rusya'nın bazı Türk ürünlerine ithalat yasağı getirmesine de değindi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

"Doğalgazımızında yüzde 98,5'unu dışarıdan alıyoruz. Doğalgazda en büyük tedairkçimiz Rusya."

Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Rusya vardı. Uçak krizi sonrası Rusya'nın Türk akımı projesini durdurduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. Onlar durdurmadı biz rafa kaldırdık dedi.

"Kamuoyunda Türk Akımı projesinin Rusya tarafından durdurulduğu yönünde haberler çıkıyor.Tam aksine Türk akımı taleplerimizin karşılanmaması sebebi ile bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir."

Erdoğan, Rusya'nın IŞİD petrolü iddialarına da tepki gösterdi.

"Rusya'nın krizi tırmandırma üslubunu ve yöntemlerini asla tasvip etmiyoruz. Şu anda biz onların diliylede konuşmuyoruz. Biz diplomatik dille konuşuyoruz."

Cumhurbaşkanı, Rusya'nın Türkiye'den tekstil ve gıda ürünleri ithalatını sınırlama getirmesine de değindi.

"Gıda noktasında her taraf Rusya'ya yaptırım uygularken biz uygulamadık. Neden gönderiyorsunuz dediklerinde biz dedik ki bizim stratejik ortağımızdır. Türkiye, sizin bu velev ki 1 milyar dolarlık ithalatınız olsun, bunlarla yıkılacak bir ülke değil. Alsan ne olur, almasan ne olur? Başka kapılar başka kaynaklar çıkar."

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Şırnak açıklaması Gündem AKP’nin “Yeni Anayasa”sı nereden alınıyor? Gündem İhtiyat Teğmen Mustafa için tören düzenlendi Gündem Davutoğlu'ndan Özgecan Aslan açıklaması Gündem