ABD'de borç krizi

Amerika’da cumhuriyetçiler ve demokratlar arasındaki borçlanma krizi, üçüncü haftasına girdi ve Kongre’de halen bir anlaşma sağlanamadı. Borçlanma limitinin yükseltilmesiyle ilgili karar süresinin dolmasına 24 saatten az zaman kaldı. Piyasaları rahatsız eden uzlaşmazlık sürerken, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Abone ol

ABD'de borçlanma limitinin yükseltilmesi için sürenin dolmasına 24 saatten az zaman kaldı ancak cumhuriyetçilerle demokratlar arasıdaki borçlanma krizinde halen uzlaşı sağlanamadı.

Borçlanma limitinin artırılması konusundaki ihtilaf nedeniyle Federal hükümet üç haftadır kapalı. Dünya piyasalarını tedirgin eden borçlanma krizi çözüme kavuşmazsa Amerika borçlarını ödeyemez duruma gelecek bu da piyasaların alt üst olması anlamına geliyor.

Amerika Başkanı Obama da olası krizin sonuçlaruyla ilgili Cumhuriyetçelere mesaj gönderdi. Obama "Limit artırımı olmazsa Amerikan ekonomisinde yıkıcı bir etki olacağını söyledi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten de uyarıcı bir açıklama geldi. Fiht ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı. Açıklamada Amerika'daki siyasal gerilimin ABD için temerrüt riskini artırdığı belirtildi.

ABD'nin mevcut borç tavanı 16 trilyon 699 milyar dolarda bulunuyor. Bu tavana Mayıs ayında ulaşılmıştı. Daha fazla borçlanmak içinm Kongreden sonuç çıkmazsa yeni formüller gündeme gelebilir. Bu noktada uzmanlar, Obama’nın yetki aşımına gitmesini bir seçenek olarak gündeme getiriyor.

ulusalkanal.com.tr

Nükleer zirvesinde müzakereler başladı Dünya Kıbrıs'ta müzakereler hızlandı Dünya Depolar teröristlerde Dünya Kerkük'te bayram namazı çıkışı patlama Dünya