Türkiye Japon basınında

Ard arda gelen zamlarla tavan yapan akaryakıt fiyatları Japon medyasının ilgisini çekti. İstanbul'a gelen Japon gazeteciler akaryakıt fiyatlarını haber yaptı. Japon gazeteciler fiyatlara hazırlıklı gelse de, istasyonda gördüklerine inanamadılar. Çünkü fiyatlar, onların beklediğinden daha da yüksekti.

Abone ol

Türkiye'de son günlerde ard arda gelen zamlarla rekor seviyeye ulaşan akaryakıt fiyatları, Japon medyasına haber oldu.

İstanbul'a gelen Japon gazeteciler benzin istasyonlarını gezerek artan yakıt fiyatlarını haber yaptı.

Dünyanın en pahalı benzinini kullanan Türkiye'ye gelen Japon gazeteciler, Piyalepaşa bulvarındaki bir akaryakıt istasyonuna girdi. Yabancı gazeteciler fiyat tabelasına baktığında gördüklerine inanamadı. Çünkü fiyatlar, onların tahmininden daha yüksekti.

Türkiye'de akaryakıtın bu kadar pahalı olmasının garibine gittiğini söyleyen TV Asahi Muhabiri Motoi Araki, "Japonya'da ortalama litre fiyatı bir buçuk dolar ve oradakinin pahalı olduğunu düşünüyordum. Buradaki de 2 buçuk dolar civarı buradakini görünce buna daha çok şaşırdım. Japon halkı fiyatların böyle yüksek olmasına tabii ki kızardı, eğer böyle bir şey olsaydı." dedi.

ulusalkanal.com.tr

MHP'ye saldırıda yeni gelişme Gündem Artık hepsi yasak! Gündem Türkiye'de El Kaide üsleri var Gündem 'Ankara'da askeri müdahale konuşuluyor!' Gündem